Oprettet 23, April 2020
Walesstang pyntet med kagecreme, flødeskum, vindruer og hakket chokolade.
Lækker walesstang lavet af vandbakkelsesdej og pyntet med kagecreme, flødeskum, vindruer og hakket chokolade, som er nem at lave.
Historien bag opskriften
Jeg elsker at arbejde med vandbakkelsesdej, efter at jeg har fundet ud af fidusen med at undgå, at de falder sammen. Jeg har her på bloggen tidligere arbejdet med almindelige vandbakkelser og Marie boller. I denne uge er det Walesstang, jeg har arbejdet med. Jeg har tidligere købt dem hos bageren, men efter at jeg selv bager dem, køber jeg dem aldrig mere. De er nemme at lave og du kan pynte dem med lige det, du har lyst til.
Vi er så heldige,at vi har fået Sebastian som en del af vores familie, det er vores svigersøns søn, han er 9 år gammel, en sød og kvik dreng. Da vores datter er kok og selv nørder med div. chokolader og mad på Instagram Food By Chrisnos er Sebastian vant til at prøvesmage mange ting og han giver gerne en god kritik.
I forbindelse med, at vi skulle tage billeder af flere forskellige kager til bloggen, var jeg forbi min datter og svigersøn med kage. Sebastian var der også og han fik selvfølgelig også kage. Han smagte min rugbrødslagkage og Walestangen. Han vidste ikke, at det var en rugbrødslagkage, han spiste og han spurgte min datter om ikke der var rugbrød i, for så han syntes dog bedst om Walestangen.
Walesstang pyntet med kagecreme, flødeskum, vindruer og hakket chokolade.
- 01:30
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 3 dl vand
- 125 g margarine eller smør
- 150 g mel
- 3 store æg
Kagecreme
- 1 æg
- 1-2 spsk sukker
- 1-2 spsk mel 2,5 dl mælk
- Kornene af ½ stang vanilje eller vaniljesukker efter smag
Pynt
- ½ liter fløde
- Vindruer
- Hakket mørkt chokolade eller chokoladespåner
Tips & Idéer
Du kan fryse Wales stængerne rå, tag dem op og lad dem tø op ved stuetemperatur.
Du kan evt putte syltetøj oven på stængerne, inden du putter kagecreme på.
Du kan evt pynte stængerne med jordbær eller andet frugt.
Lav en kagemand/dame ud af vandbakkelsdejen.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Kom smør/ margarine og vand i en gryde
- Bring det i kog
- Skru ned for blusset
- Hæld melet i og rør det godt sammen. Du kan bruge en elpisker, hvis det er for anstrengende at piske i hånden
- Når dejen slipper, tages gryden af blusset og hæld dejen op i en skål og stil det til afkøling
- Pisk æggene sammen
- Varm ovnen op til 200 grader
- Når dejen er lunken piskes æggene i lidt af gangen, jeg bruger min køkkenmaskine
- Dejen piskes til den er lind
- Læg bagepapir på en bageplade
- Put dejen op i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en ca 10 cm bred og 40 cm lang stang. Du skal lave 2 stænger
- Når du sprøjter dejen ud kører du op og ned, så det giver en mønster, ligesom et zigzag mønster
- Bag stængerne ved 200 grader i ca 25-30 min, indtil de er gyldne i farven
- Husk at du ikke må åbne ovndøren de første 20 min, ellers falder stængerne sammen
- Tag dem ud og lad dem afkøle
Kagecreme
- Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde til du har en glat overflade
- Pisk mælken i
- Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
- Varm cremen langsomt op imens du rører/ pisker i massen
- Lad cremen koge sagte i nogle min.
- Tag gryde af
- Hæld den varme masse op i en skål og lad den køle af, drys en smule sukker ud over, så den ikke trækker skin, eller brug husholdningsfilm og læg det helt ned til overfladen af cremen
- Pisk fløden til flødeskum
- Rengør og halver vindruerne
- Hak chokoladen
- Læg først et godt lag kagecreme oven på stængerne, ikke helt ud til kanten
- Put flødeskum i en sprøjtepose og sprøjt flødeskummet ud over kagecremen i zigzag mønster
- Pynt med vindruer og hakket chokolade
- Stilles koldt indtil brug