Oprettet 29, December 2023

Kransekagekonfekt

Små lækre kager lavet med marcipan pyntet med hasselnødder, cocktailbær og dyppet i smeltet mørk chokolade.

700x1000-v2 700x1000-v1 700x1000-v3

Historien bag opskriften

Du og din familie ønskes et rigtig godt nytår, håber at I får den dejligste aften. Jeg skal selv på aftenvagt, det plejer at være min tjans, for at jeg kan få fri juleaften.

Årets sidste opskrift er på disse små lækre kransekagetoppe, pyntet med hasselnødder, cocktailbær og dyppet i smeltet mørk chokolade.

Du kan undlade at pynte dem og i stedet nøjes med at dyppe dem i mørk chokolade, eller du kan pynte med mandler eller nougat. Du kan også lave kransekagestykker i stedet for.

Hvis du lægger dem i fryseren, bliver de en anelse bedre, det plejer jeg altid at gøre, så tager jeg dem op efterhånden, som jeg skal bruge dem.

Kransekagekonfekt

  • 00:45
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

  • 250 g rå marcipan
  • 125 g flormelis
  • 1 ½- 2 æggehvider

Pynt

  • Hasselnødder
  • Cocktailbær
  • Smeltet mørk chokolade

Tips & Idéer

Du kan pynte kagerne med mandler eller nougat eller helt undlade at pynte dem.

Samme dej kan bruges til kransekagestykker.

Fremgangsmåde

  1. Riv marcipanen
  2. Kom det i en skål sammen med sigtet flormelis
  3. Tilsæt æggehvide og ælt det godt sammen til en glat kransekagedej
  4. Du kan også bruge din køkkenmaskine
  5. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl
  6. Sprøjt dem ud i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Pynt kagerne med hasselnødder og cocktailbær, en ovenpå hver top
  8. Der bliver ca 50 stk
  9. Bages ved 200 grader i ca 8 -10 min, til de er fint gyldne
  10. Lad dem afkøle
  11. Smelt det mørke chokolade i mikroovnen
  12. Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen
  13. Sæt kransekagerne på et stykke bagepapir på siden og lad chokoladen smelte
  14. Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder
  15. Kan fryses og tages op efterhånden som de skal bruges

Relaterede opskrifter