Oprettet 29, December 2023
Kransekagekonfekt
Små lækre kager lavet med marcipan pyntet med hasselnødder, cocktailbær og dyppet i smeltet mørk chokolade.
Historien bag opskriften
Du og din familie ønskes et rigtig godt nytår, håber at I får den dejligste aften. Jeg skal selv på aftenvagt, det plejer at være min tjans, for at jeg kan få fri juleaften.
Årets sidste opskrift er på disse små lækre kransekagetoppe, pyntet med hasselnødder, cocktailbær og dyppet i smeltet mørk chokolade.
Du kan undlade at pynte dem og i stedet nøjes med at dyppe dem i mørk chokolade, eller du kan pynte med mandler eller nougat. Du kan også lave kransekagestykker i stedet for.
Hvis du lægger dem i fryseren, bliver de en anelse bedre, det plejer jeg altid at gøre, så tager jeg dem op efterhånden, som jeg skal bruge dem.
Kransekagekonfekt
- 00:45
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
- 250 g rå marcipan
- 125 g flormelis
- 1 ½- 2 æggehvider
Pynt
- Hasselnødder
- Cocktailbær
- Smeltet mørk chokolade
Tips & Idéer
Du kan pynte kagerne med mandler eller nougat eller helt undlade at pynte dem.
Samme dej kan bruges til kransekagestykker.
Fremgangsmåde
- Riv marcipanen
- Kom det i en skål sammen med sigtet flormelis
- Tilsæt æggehvide og ælt det godt sammen til en glat kransekagedej
- Du kan også bruge din køkkenmaskine
- Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stor stjernetyl
- Sprøjt dem ud i toppe på en bageplade beklædt med bagepapir
- Pynt kagerne med hasselnødder og cocktailbær, en ovenpå hver top
- Der bliver ca 50 stk
- Bages ved 200 grader i ca 8 -10 min, til de er fint gyldne
- Lad dem afkøle
- Smelt det mørke chokolade i mikroovnen
- Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen
- Sæt kransekagerne på et stykke bagepapir på siden og lad chokoladen smelte
- Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder
- Kan fryses og tages op efterhånden som de skal bruges