Oprettet 25, November 2023
Hindbærsnitte tærte
En lækker tærte af sød mørdej med fyld af mazarinmasse, hindbærmarmelade, et låg af mørdej, en kant af kransekagemasse, pyntet med hvid glasur og farvet krymmel.
Historien bag opskriften
Jeg synes, at det er sjovt at bage kager, hvor du mikser dem med andre kager. Denne skønne hindbærsnitte tærte er en af dem, hvor man har sammensat kagen som en hindbærsnitte, noget mazarinmasse med pynt af kransekagemasse og så lige pyntet den med hvid glasur og farvet krymmel. Så vidt jeg husker, stammer ideen til denne skønne tærte fra en bager i København.
Den tager tid at lave og den er lidt svær, men den smager fantastisk, hvis man altså i forvejen kan lide hindbærsnitter.
Skulle du få lidt mørdej i overskud kan du lave almindelige hindbærsnitter.
Hindbærsnitte tærte
- 02:00
- 6 personer
- Svær
Ingredienser
Mørdej
- 150 g koldt smør
- 200 g mel
- 50 g flormelis
- 1 æg
Mazarinmasse
- 100 g marcipan
- 100 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 2 æg
- 25 g mel
Kransekagemasse
- 175 g marcipan
- 80 g sukker
- 35 g æggehvide
Pynt
- 100 g flormelis
- Lidt kogt vand
- Farvet krymmel
Tips & Idéer
Du kan pynte tærten med friske hindbær og frysetørret hindbær i stedet for farvet krymmel.
Du kan farve glasuren lyserød.
Fremgangsmåde
Mørdej
- Bland mel og flormelis sammen
- Skær det kolde smør i mindre stykker
- Smuldr smørret i melet til det bliver grynet, du kan evt bruge en foodprocessor eller en køkkenmaskine
- Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt
- Del dejen i 2 og pak dejen ind i film og stil det i køleskab i ½ time
- Rul den ene dej ud på et meldrysset bord
- Dejen skal være ca ½ cm i tykkelse og den skal passe til en tærteform på ca 15 cm
- Skær kanten ren med en skarp kniv
- Prik huller i bunden
- Rul den 2.halvdel dej ud og lav et rundt låg, der passer til den tærten
Mazarinmasse
- Riv marcipane groft
- Marcipan, flormelis, vaniljesukker og blødt smør røres godt sammen
- Tilsæt 1 æg ad gangen
- Tilsæt mel og vend det rundt med en dejskraber
Kransekagemasse
- Riv marcipanen groft
- Tilsæt sukker og æggehvide
- Rør ingredienserne godt sammen
- Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl
Montering
- Smør hindbærmarmelade ud i bunden af tærten
- Fyld mazarinmassen ovenpå hindbærmarmeladen
- Bag tærten ved 180 grader i ca 15 min
- Tag kagen ud og smør igen med hindbærmarmelade
- Læg mørdej låget ovenpå
- Sprøjt en kant af kransekagemasse i kanten af tærten
- Bag tærten færdig ved 180 grader i ca 15 min
- Tag tærten ud og lad den afkøle
Pynt
- Lav en hvid glasur af flormelis og vand
- Smør glasuren ovenpå tærten
- Pynt med farvet krymmel