Oprettet 13, January 2024
Koldhævede gulerodsboller
Lækre koldhævede boller lavet med almindelig mel, grahamsmel og tilsat revne gulerødder.
Historien bag opskriften
Jeg synes, at det er vildt lækkert at få hjemmebagte boller til morgenmad, specielt i weekenden. Det er nemt at bage disse koldhævede boller, det er bare at blande dejen sammen i en stor skål, pak skålen ind i film og stil dejen i køleskabet. Jeg har prøvet at lade dejen stå i 2 døgn, bollerne blev lige så fine.
Det er specielt, når familien samles til fælles morgenbord, at jeg bager disse koldhævede boller og de elsker dem på nær min mand Lars, han er ikke så meget for lune boller til morgenmad.
Der ligger flere opskrifter på bloggen med koldhævede boller, en helt almindelig og en lavet med kærnemælk.
Koldhævede gulerodsboller
- 12:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
- 1⁄2 l koldt vand
- 12 1⁄2 g gær
- 1 1⁄2 -2 tsk groft salt
- 1 tsk honning
- 200 g revne gulerødder
- 450 g mel
- 100 g grahamsmel
Tips & Idéer
Du kan bage bollerne på forhånd, læg dem i fryseren. Tag dem op, tø dem op og lun dem i ovnen.
Du kan erstatte grahamsmel med fuldkornsmel.
Fremgangsmåde
- Hæld koldt vand i en stor skål og tilsæt gær
- Rør gæren godt ud
- Tilsæt salt, mel, grahamsmel, honning, de revne gulerødder og rør dejen godt sammen
- Dæk skålen med film og sæt skålen i køleskab
- I ca 8- 10 timer eller mere
- Varm ovnen op til 275 grader
- Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med en våd ske, du kan evt bruge 2 skeer
- Der bliver ca 12 stk
- Sænk varmen til 225 grader
- Bag boller i ca 15-20 min til de er gyldne og lyder hult, når du banker på dem
- Afkøl bollerne og server bollerne til morgenmad