Oprettet 11, December 2023

Aristokrator

Små lækre, sprøde julekager lavet med smør, revet citronskal og hakkede mandler.

aristokrator-kager-bage-skalvibage-700x1000-v2 aristokrator-kage-bage-skalvibage-700x1000-v1 aristokrator-kageblog-opskrift-kage-bage-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Denne lille julekage, aristokrat, var ikke en, der hørte med blandt julekagerne i min barndom, derfor har jeg heller ikke haft den med i mit udvalg af julesmåkager.

Det er faktisk en skam, for den smager rigtig dejligt, du kan nemt smage den revne citronskal og mandlerne og så er kagen dejlig sprød

Den er hurtig at lave og hvis du vil ændre lidt i smagen, kan du tilføje lidt appelsinsaft i stedet for reven citronskal og du kan også tilføje lidt hakket mørk chokolade.

Du kan sagtens fryse dejen eller lade dejen stå et par dage i køleskabet.

Aristokrator

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 375 g blødt
  • 250 g sukker
  • 3 spsk sammenpisket æg
  • ½ tsk udsprøjtet reven citronskal
  • 75 g finthakkede mandler
  • 500 g mel

Tips & Idéer

Du kan tilsætte lidt appelsinsaft i stedet for reven citronskal.

Tilsæt hakket chokolade.

Fremgangsmåde

  1. Rør det bløde smør med sukker og æg godt sammen
  2. Hak mandlerne fint, gerne med skal på
  3. Tilsæt de de finthakkede mandler, reven citronskal og mel, ælt dejen let sammen
  4. Tril dejen i ca 4 tykke stænger, eller del dejen op i 2 portioner
  5. Pak dejen ind i film og stil det i køleskab i ca ½ time
  6. Skær stængerne ud i tynde skiver eller rul dejen ud til ca ½ cm tykkelse og brug en udstikker i passende størrelse
  7. Der bliver ca 100 stk
  8. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Bag kagerne ved 200 grader i ca 10-12 min
  10. Lad kagerne køle af
  11. Put dem i en kagedåse beklædt med bagepapir

Relaterede opskrifter