Oprettet 11, November 2023

Små brombær tærter

Små lækre tærter lavet af en sød mørdej med fyld af mazarinmasse, brombærsirup, pyntet med friske brombær og penslet med gelé

smaa-brombaer-taerter-opskrift-skalvibage-700x800-v1 smaa-brombaer-taerter-opskrift-bage-kageblog-skalvibage-700x800-v2 smaa-brombaer-taerter-opskrift-kageblog-skalvibage-700x800-v3

Historien bag opskriften

Jeg synes, at de nemmeste kager, man kan lave, er mørdejs tærter. Du kan lave mørdejen på forhånd, evt fryse den ned, så kan du bage tærterne, lige når du har lyst.

Skal du lave tærterne med mazarinmasse, kan de ikke holde sig så længe. Tærterne kan opbevares i en tæt lukket kagedåse foeret med bagepapir.

Der er mange muligheder med pyntning af tærterne, du kan bruge alle mulige bær, du kan bruge kagecreme i tærterne i stedet for mazarinmasse.

Min favorit kage med mørdej er så absolut jordbærtærten, den er efterhånden ved at være dyr at købe hos bageren, så lav den selv. Den bliver billigere, hvis du køber marcipan på tilbud, for det er også blevet dyrt. Marcipanen kan fryses.

Små brombær tærter

  • 01:30
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 125 g mel
  • 90 g koldt smør
  • 40 g sigtet flormelis
  • 1 æggeblomme

Mazarinmasse

  • 50 g blødt smør eller margarine
  • 150 g marcipan
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver

Brombærsirup

  • 250 g brombær, frosne eller friske
  • 2 ½ dl vand
  • 125 g sukker
  • Evt kornene af en vaniljestang

Pynt

  • 200- 250 g friske brombær

Gelé

  • 1 dl vand
  • 25 g sukker sukker
  • 4 blade husblas

Tips & Idéer

Du kan bruge andre bær f.eks hindbær, jordbær eller blåbær.

Du kan undlade at fylde mazarinmasse i tærterne og brug kagecreme i stedet for.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Del smørret i mindre stykker
  2. Sigt flormelis i mel og bland det godt sammen
  3. Tilsæt det kolde smør til melblandingen og smuldr det sammen, indtil det bliver en grynet masse. Du må gerne bruge en køkkenmaskine eller en foodprocessor
  4. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt
  5. Pak mørdejen ind i film og sæt det i køleskab i ca ½ time
  6. Rul mørdejen ud til den er ca 0,5 cm tyk
  7. Stik dejen ud i ca 9 cm i diameter, passer til en form på 6 cm i diameter

Mazarinmasse

  1. Rør det bløde smør til en ensartet masse
  2. Riv marcipanen og tilsæt det det til smørret og rør massen sammen
  3. Rør æggene i et ad gangen
  4. Tilsæt bagepulver til mel og bland det godt sammen
  5. Tilsæt det til mazarinmassen og rør det godt sammen
  6. Fyld mazarinmassen i formene ca ¾
  7. Bag kagerne ved 180 grader i ca 15 min
  8. Tag kagerne ud og lad dem afkøle

Brombærsirup

  1. Kog vand og brombær i ca 10-15 min ved lavt blus
  2. Sigt brombærmassen
  3. Tilsæt sukker til brombærsaften
  4. Kog brombærsaften i yderligere 5-10 min
  5. Lav evt en prøve for at se, om konsistensen er, som den skal være. Vær obs på at siruppen bliver mere stiv, når den bliver kold
  6. Du kan med fordel lave siruppen et par dage før
  7. Smør kagerne med brombærsirup

Gelé

  1. Læg husblassen i koldt vand i ca 10 min
  2. Kog vand og sukker godt sammen
  3. Klem husblassen fri for vand
  4. Tilsæt det til den varme sukkerblanding
  5. Rør godt rundt indtil husblassen er helt opløst
  6. Lad det afkøle

Pynt

  1. Pynt kagerne med friske brombær
  2. Pensl brombærrene med gelé

Relaterede opskrifter