Velkommen til mit bagekøkken

Mit navn er Bente Harding, jeg er gift med Lars og mor til 2 udeboende voksne børn. Jeg er uddannet sygeplejerske og arbejder som aftensygeplejerske i primærsektoren. Det er et rigtig spændende og udfordrende job, som jeg er meget glad for.

Bagning har altid været min store interesse og igennem årene har det specielt været de gamle kageopskrifter og bagværk som har fanget mig.

bente-harding-bage-opskrifter-kageopskrifter-skalvibage

Om skal vi bage

Jeg startede Skal Vi Bage i efteråret 2019, som en personlig blog med fokus på skønne gamle kageopskrifter og bagværk. Opskrifterne er ofte fra min barndom og mit voksenliv, sådan som jeg husker dem.

Idéen til Skal Vi Bage kom da jeg selv elsker de gamle kageopskrifter og synes mange af dem er begyndt, at forsvinde fra den moderne hverdag.

Jeg håber derfor, at Skal Vi Bage kan være med til, at få de gamle opskrifter tilbage på det moderne kagebord. Måske kan Skal Vi Bage også være med til, at inspirere til, at man igen får lyst til, at invitere til kaffebord som i gamle dage med alt det skønne hjemmebag.

Traditionerne og bagværket

Da jeg var barn, var det meget almindeligt med hjemmebag både til hverdag og til weekenden. Det var meget enkle kager og det bedste af det hele var, at de smagte super godt.

Når min mor bagte, havde hun ikke moderne redskaber eller ingredienser, som vi har i dag. Alt blev lavet med håndkraft og med de ingredienser man havde dengang.

I min barndom var det meget almindeligt, at vi tog på kaffe visit hos familien i weekenderne og her blev der serveret mange forskellige slags kage. Jeg husker det som noget, der var meget hyggeligt og kagerne var lavet efter gamle kageopskrifter.

vandbakkelser-opskrift-kage-bageopskrif-bage-skalvibage