Oprettet 14, November 2019
Kanelsnegle med hvid glasur og krymmel
Nemme og lækre kanelsnegle som passer godt til fødselsdage eller aftenkaffen.



Historien bag opskriften
Opskriften på kanelsnegle er fra en af mine gamle kagebøger. Kanelsneglene har jeg bagt mange gange, da børnene var små. De havde ofte venner med hjem fra skole og når de var kommet hjem, mødtes vi i køkkenet og kanelsneglene blev hurtigt et hit.
Kanelsneglene er nemme og hurtige, at lave og smager samtidig dejligt. Det er en kage, som børnene sagtens kan være med til at bage. Kanelsneglene kan pyntes med forskellig krymmel og ofte er dettet noget børnene elsker at være med til.
Kanelsneglene smager bedst, når den er lidt lun.
Kanelsnegle med hvid glasur og krymmel
- 01:15
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
Kanelsnegle
- 375 g mel
- 1 ½ spsk sukker
- 180 g blødt smør eller margarine
- ¾ pakke gær
- 1 ½ dl mælk
Remonce
- 200 g smør
- 150 g sukker
- 6 tsk kanel
Pensling
- 1 æggehvide med en smule vand
Glasur
- 200 g flormelis
- 6 spsk kogende vand
Pynt
- Glasur
- Forskelligt krymmel
Tips & Idéer
Du kan sagtens fryse kanelsneglen rå. Tø dem op ved stuetemperatur. Bag dem ved 225 grader i luftovn i 8 min.
Af den samme dej kan du lave romsnegle. Her kommer du 2 spsk. rom i glasuren i stedet for kanel i remoncen.
Hvis du ligesom mig glemmer, at få smørret / fedtstoffet ud af køleskabet, kan du bruge mikroovnen i ca 10-15 sek., så er fedtstoffet nemmere at arbejde med.
Fremgangsmåde
Kanelsnegle
- Bland mel og sukker samme
- Hak det bløde smør / margarine ud i blandingen. Sørg for det er meget blødt, ellers er det svært at arbejde med
- Lun mælken til den er lillefinger lun
- Rør gæren ud i det lune mælk
- Tilsæt mælken / gæren i blandingen og ælt dejen sammen uden at ælte for meget
- Rul dejen ud på et meldrysset og aflang plade
Remonce
- Bland blødt smør, sukker og kanel sammen
- Rør til det er en blød masse
- Smør remoncen ud på den aflange plade af dej. (Undgå at komme helt ud til kanten)
- Rul dejen sammen til en lang roulade
- Skær dejen i lige store skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Tryk dem lidt ud med en paletkniv. (Det er nemmere hvis paletkniven er varm)
- Lad kanelsneglene hæve imens ovnen varmer op til 225 grader
- Pensl kanelsneglene med æggehvide blandingen
- Bag kanelsneglene i 8 min. (De må ikke få for meget, for så bliver de tørre)
- Tag kanelsneglene ud af ovnen og lad dem afkøle lidt
- Pynt nu kanelsneglene med glasur og krymmel