Oprettet 19, May 2022

Walesboller med flødeskum og glasur

Lækre walesboller lavet af butterdej og vandbakkelsesdej, fyldt op med citroncreme, flødeskum og pyntet med citronglasur, kakao og flødeskum

walesboller-kage-bage-kageblog-skalvibage-700x1000-v2 walesboller-kage-bage-kageblog-opskrift-skalvibage-700x1000-v1 walesboller-kager-bage-kageblog-opskrift-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

For mange år siden kørte jeg som vikarsygeplejerske, jeg havde i en periode mest aftenvagter og jeg kørte rundt i Ejby. Der var ikke så travlt, så der var tid til en god snak med borgeren og opgaverne var heller ikke så komplekse, som de er i dag og dengang var der tid til kaffe hos borgerne. Jeg kom bla. hos et ældre ægtepar, som gerne inviterede på aftenkaffe, for det passede lige med det tidspunkt, hvor jeg kom på. En aften fik jeg walesboller og jeg har nærmest aldrig smagt noget så skønt, de var fyldt med citroncreme og flødeskum, en dejlig kombination efter min mening.

Jeg fandt for nylig en opskrift i en af mine bagebøger, som lignede dem, jeg fik dengang, jeg synes, at de skulle på bloggen, så du kan få fornøjelsen af at prøve at bage dem. Jeg har tilladt mig at snyde og købe butterdejen færdig.

Walesboller med flødeskum og glasur

  • 01:30
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Vandbakkelsesdej

  • 85 g smør
  • 2 dl vand
  • 100 g mel
  • 2 store æg

Butterdej

  • 3 plader frossen, købt butterdej

Citroncreme

  • 2 pasteuriserede æg
  • 100 g sukker
  • Revet skal og saft af 2 usprøjtede citroner
  • 50 g smør

Flødeskum

  • 2,5 dl fløde

Glasur

  • 100-125 g sigtet flormelis
  • 1-2 spsk citronsaft

Pynt

  • Lidt sigtet kakao
  • Små klatter flødeskum

Tips & Idéer

Du kan lave wales bollerne på forhånd, frys dem ned rå og tø dem op ved stuetemperatur.

Lav en mokkacreme i stedet for en citroncreme.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog
  2. Skru ned til lille blus
  3. Tilsæt mel og rør energisk, til dejen slipper ske og gryde
  4. Tage gryden af blusset
  5. Hæld dejen op i en skål og lad det afkøle til det er lillefingervarmt
  6. Pisk 1 æg i ad gangen
  7. Rør kraftigt imens
  8. Dejen skal være lind
  9. Tø butterdejen op i ¼ time
  10. Rul dejen ud til en firkant på 18 x 18 cm
  11. Del dejen i 4 lige store stykker
  12. Læg butterdejs stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  13. Læg vandbakkelsesdejen på hvert stykke butterdej som runde boller
  14. Fold butterdejens hjørner op mod midten
  15. Bag kagerne ved 175 grader i ca 45 min
  16. Køl dem af på en bagerist

Citroncreme

  1. Pisk æg og sukker sammen i en gryde
  2. Tilsæt citronskal og saft
  3. Varm cremen op langsomt, imens du pisker i dertil den bliver tyk
  4. Cremen skal være tyk ellers flyder den ud, når du skal bruge den
  5. Hæld cremen over i en skål
  6. Lad cremen køle af til den er lunken
  7. Rør smørret i 1 skefuld ad gangen
  8. Stil cremen i køleskab til du skal bruge den
  9. Pisk flødeskummet

Montering

  1. Klip eller skær en revne i siden på vandbakkelses bollen
  2. Fyld citroncreme i en sprøjtepose med en lang tyl
  3. Fyld flødeskummet i en sprøjtepose med lang tyl
  4. Fyld bollerne op med citroncreme og flødeskum
  5. Gem lidt flødeskum

Pynt

  1. Rør flormelis og citronsaft sammen
  2. Smør glasuren på bollerne
  3. Drys med lidt kakao
  4. Sæt små klatter med flødeskum på bollerne

Relaterede opskrifter