Oprettet 17, September 2020
Æbleroser i Butterdej med Marcipan
Lækre sprøde æbleroser i butterdej smurt med marcipanremonce og drysset med flormelis.
Historien bag opskriften
Igen i denne uge skal det handle om lækre kager lavet med butterdej. Hvis du ikke allerede har prøvet at lave butterdej efter sidste uges opskrift, har du mulighed for at prøve det i denne uge, hvor du kan lave disse fantastisk flotte æbleroser med butterdej, marcipanremonce og drysset med flormelis, serveret med vaniljeis eller cremefraiche. Du kan servere dem til kaffen eller som en lækker dessert, de er ihvertfald dekorative på ethvert bord.
Som du sikkert har set, er der eddike i min butterdej, nogle vil sige at det er no go i bagning, men det er det bestemt ikke. Jeg bruger som regel altid den lyse, men har du ikke den, kan du godt bruge den farvede, da det jo ikke er store mængder, man bruger.
Hvorfor bruger man eddike? Det bruges som en slags hævemiddel i nogle kager og for at tilføre dejen fugt og f.eks. hvis du mangler kærnemælk, som du skal bruge i en opskrift, kan du bruge mælk, her tilfører du 1 spsk eddike til en kop mælk og lader det stå i nogle minutter, så vil resultatet blive kærnemælk. Jeg gør lige opmærksom på, at jeg ikke har prøvet dette trick, men det skal prøves på et tidspunkt og så vender jeg tilbage.
Æbleroser i Butterdej med Marcipan
- 03:00
- 12 personer
- Svær
Ingredienser
Butterdej
- 250 g mel
- 50 g smør
- 1 ¼ dl koldt vand
- 1 spsk lys eddike
- 200 g smør
Æblerskiver
- 3 røde æbler
- Citronsaft
- 2 dl vand
Marcipanremonce
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g smør
Pynt
- Flormelis
Tilbehør
- Is eller cremefraiche
Tips & Idéer
Du kan smøre butterdejen med et tyndt lag smeltet smør og drys et tynd lag ingefærsukker på.
Du kan lave roserne med blommer istedet for Butterdejen kan fryses rå.
Fremgangsmåde
Butterdej
- Hæld mel i en skål og smuldr 50 g smør i melet, tilsæt eddike og vand
- Ælt dejen sammen til en smidig dej, dog ikke for længe. Dejen må ikke være tør, så skal du tilføje mere vand
- Dejen er ikke ensartet, når den er færdig, det kommer, når den rulles ud. Pak den ind i film og stil den i køleskab i 15 min
- Sørg for at der er godt med mel på bordet, det skal der være under hele processen, så dejen ikke hænger i bordet
- Rul dejen ud i en rektangel, dejen skal være 3 gange så lang som bred
- Læg skiverne af smør ud på ⅔ del af dejen
- Læg først den del af dejen, der er uden smør ind over ½ af den smørdækkede dej
- Fold til sidst den sidste del ind over den del uden smør, så den er foldet i 3 lag. Stil dejen i køleskab i 15 min
- Vend dejen, så den er bredest i længden og og kortest i højden. Rul den igen ud til en rektangel
- Fold dejen i 3 lag og stil den igen i køleskab i 15 min
- Vend dejen igen, så den er bredest i længden og kortest i bredden, rul ud i en rektangel igen. Fold dejen i 4 lag. Sæt dejen i køleskab i 15 min
- Gentag processen som før, rul ud, fold i 3 lag, sæt i køleskab i 15 min, rul ud og fold i 4 lag
- Lad dejen hvile i ½ time
Æbleskiver
- Del æblerne og skær dem i ¼ , skær kærnehuset ud
- Skær æblerne i tynde skiver og læg dem i vand med citronsaft, så bliver de ikke brune
- Kog vandet i en gryde og læg æbleskiverne i, lad dem koge med et kort øjeblik, til de bliver bløde, ikke for længe, for så forsvinder den røde farve på skrællen
- Tag æbleskiverne op og lad dem dryppe af
Marcipanremonce
- Rør marcipan, sukker og det bløde smør sammen til en blød masse
Æbleroser
- Tænd ovnen og stil den på 200 grader
- Del butterdejen i 2, så er det nemmere at arbejde med
- Rul dej ud i 42 x 30 cm, rul den gerne ud større end målene, så kan du skære dejen til
- Smør Marcipanremonce på i et tyndt lag
- Del dejen i 6 stykker a 7 x 30 cm, obs at dejen ikke må være for tyk
- Læg æbleskiverne på dejstykket, det er med den uskrællede del af æblet opad, så æblet stikker ½ cm ud over dejen, æbleskiverne skal lappe ind over hinanden
- Rul nu sammen til en rose og tryk den lidt sammen, sæt den i en muffinsform
- Du laver 12 stykker, de passer lige til en muffinsform
- Sæt den i ovnen, skru ovnen ned på 175 grader og bag dem i 45 min
- Tag formen ud af ovnen og tag roserne ud på en bageplade med bagepapir
- Sæt nu roserne i ovnen igen og bag dem yderligere 5-10 min, de skal være gyldne og sprøde at se på
- Lad dem afkøle
- Drys dem med flormelis inden servering
- Server dem lune eller kolde til enten vaniljeis eller cremefraiche