Oprettet 11, March 2021

Hanekamme af wienerbrødsdej

Lækre hanekamme lavet af wienerbrødsdej, fyldt med mandelfyld, pyntet med perlesukker og hakkede mandler.

hanekamme-blog-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v3 hanekamme-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v1 hanekamme-opskrift-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Hanekamme er noget jeg husker med stor glæde, jeg fik dem søndag morgen sammen med rundstykker fra bageren i min barndom. I mange år kom der et bud med morgenbrød til os, der boede på landet, da denne service ophørte stod min far tidligt op hver søndag for at køre til bageren og købe morgenbrød. Her var der almindelige rundstykker, brunsviger og hanekamme at vælge imellem, jeg valgte altid hanekammen, for jeg syntes, at den smagte fantastisk.

Jeg har ikke fået en hanekam siden min barndom og jeg er ved at være lidt oppe i årene, så jeg tænkte, at det var en oplagt mulighed for at gensmage denne herlige morgenmadskage, da jeg faldt over opskriften i en af mine gamle kagebøger.

De af jer, der er meldt på til mit nyhedsbrev, har her for nylig fået nogle tips og ideer til, hvordan man kan lykkes med sin wienerbrødsdej, brug tipsene, så vil du med garanti lykkes med at lave hanekam.

Hanekamme af wienerbrødsdej

  • 03:30
  • 18 personer
  • Svær
Pin

Ingredienser

Wienerbrødsdej

  • 2 ½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 500 g mel
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 400 g smør til indrulning

Fyld / remonce

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 tsk mandelessens

Pynt

  • Perlesukker
  • Hakkede mandler

Tips & Idéer

Lav en makronfyld i stedet for en mandelfyld.

Du kan med fordel fryse de rå hanekammme, når de er pyntet med sukker og hakkede mandler, tag dem op og lad dem tø op ved stuetemperatur.

Fremgangsmåde

Wienerbrødsdej

  1. Gæren røres ud i den kolde mælk og æggene tilsættes og blandingen røres sammen
  2. Mel, salt og sukker blandes
  3. De 50 g blødt smør tilsættes ( hvis smørret er hårdt , giv det 15 sek i mikroovn) og blandingen smuldres sammen
  4. Mælkeblandingen tilsættes og Dejen æltes hurtigt sammen, så det lige hænger sammen. Fold dejen sammen til en kugle, den er meget fedtet, brug evt en dejskraber og læg dejen i køleskab i ca 15 min.
  5. Bank det kolde smør smidigt på et meldrysset bord med en kagerulle. Dæk smørret med mel, så det ikke hænger fast i kagerullen, fold og bank igen indtil konsistens er som dejen. Smørret skal være ca 15x15 cm stort
  6. Rul dejen ud i en kvadrat der er større end smørret, læg smørret på skrå i kvadraten og bank den let fast til dejen
  7. Fold dejen stramt op omkring smørret, ligesom når du folder en kuvert så smørret er lukket inde i dejen, det skal være helt ud i hjørnerne.
  8. 1. rulning : Drys godt med mel på top og bund og udrul forsigtigt til en rektangel hvor længden skal være 3 gange så lang som bredden. Feks. 20 x 60 cm
  9. Børst dejen fri for overskydende mel for hvis du ruller melet ind i dejen, bliver kagen tør. Det skal du gøre ved hver eneste udrulning og sammenfoldning
  10. Fold en tredjedel ind over dejen og dernæst den sidste tredjedel oven på. Dejen er nu foldet 1x3. Sæt dejen i køleskab i et kvarter
  11. 2. rulning: det samme som ved 1. rulning, sæt dejen i køleskab i 15 min
  12. 3. rulning: det samme som ved 2. rulning Dejen har nu 27 lag. Læg den i køleskab i 15 min

Fyld

  1. Rør smørret blødt
  2. Tilsæt sukker og mandelessens og rør det til en luftig cremet masse, ca 10 min.

Hanekamme

  1. Del wienerbrødsdejen i 2 stykker, det er nemmere at arbejde med, læg den 2. halvdel i køleskab
  2. Rul 1. halvdel ud i en rektangel på 36 x 30 cm
  3. Skær ud i stykker der måler 12 x 10 cm
  4. Smør remoncen ud på midten af stykket, dog ikke helt ud til kanten
  5. Smør sammenpisket æg rundt i kanten på den ene del. Det limer kagen sammen, så fyldet ikke flyder ud
  6. Fold dejen sammen på den bredeste led, så den måler 6 x 10 cm
  7. Skær ca 4 hak, 2 -3 cm dybe på den side, hvor dejen er limet sammen, kun på den lange side
  8. Bøj kagen, så hakkerne spredes
  9. Gør det samme med 2. halvdel som med 1. halvdel
  10. Lad kammene hæve i ca ½ time
  11. Pensl kammene med sammenpisket æg
  12. Drys med en blanding af perlesukker og hakkede mandler
  13. Bages ved 230 grader i ca 10 min, de skal være gyldne
  14. Lad dem køle af på en bagerist

Relaterede opskrifter