Oprettet 24, September 2020
Blommegaletter med marcipancreme
Lækre sprøde blommegaletter lavet af butterdej med marcipancreme.
Historien bag opskriften
Det er sidste gang i denne omgang, hvor du får en opskrift på en kage der er lavet af butterdej. Nu har du måske prøvet at lave butterdejen flere gange, så du er blevet super til at lave butterdej, eller drømmer jeg, har du valgt den nemme løsning og købt butterdejen, det er altså også i orden, for det tager tid at lave butterdej.
Jeg har også øvet mig en del gange for at lave en næsten perfekt butterdej og den er endelig blevet godkendt af min datter, som I sikkert husker er kok og faktisk en temmelig dygtig en af slagsen, siger en stolt mor.
Jeg kan nu lave mange forskellige slags kager, for der findes faktisk rigtig mange opskrifter, hvor der anvendes butterdej og jeg glæder mig til senere, hvor jeg igen vil give jer en opskrift på en kage lavet af butterdej.
Du kan også sagtens bruge butterdejen til f.eks indbagt fisk og meget andet lækker mad, så du skal endelig bare slå dig løs med at lave butterdej.
Blommegaletter med marcipancreme
- 02:30
- 12 personer
- Svær
Ingredienser
Butterdej
- 250 g mel
- 50 g smør
- 1 ¼ dl koldt vand
- 1 spsk lys eddike
- 200 g smør
Marcipanmasse
- 50 g marcipan
- 25 g smør
Blommer
- 4 blommer
- Honning
Pynt
- Flormelis
Tilbehør
- Cremefraiche eller vaniljeis
Tips & Idéer
I stedet for marcipancreme kan du smøre kagerne med Dulce de Lerce (karamel creme).
Brug pære eller æbler i stedet for blommer.
Lav galetten af mørdej i stedet for butterdej.
Fremgangsmåde
Butterdej
- Hæld mel i en skål og smuldr 50 g smør i melet, tilsæt eddike og vand
- Ælt dejen sammen til en smidig dej, dog ikke for længe. Dejen må ikke være tør, så skal du tilføje mere vand
- Dejen er ikke ensartet, når den er færdig, det kommer, når den rulles ud. Pak den ind i film og stil den i køleskab i 15 min
- Skær smørret i tynde skiver, stil det i køleskab, til det skal bruges
- Sørg for at der er godt med mel på bordet, det skal der være under hele processen, så dejen ikke hænger i bordet
- Rul dejen ud i en rektangel, dejen skal være 3 gange så lang som bred
- Læg skiverne af smør ud på ⅔ del af dejen
- Læg først den del af dejen, der er uden smør ind over ½ af den smørdækkede dej
- Fold til sidst den sidste del ind over den del uden smør, så den er foldet i 3 lag. Stil dejen i køleskab i 15 min
- Vend dejen, så den er bredest i længden og og kortest i højden. Rul den igen ud til en rektangel
- Fold dejen i 3 lag og stil den igen i køleskab i 15 min
- Vend dejen igen, så den er bredest i længden og kortest i bredden, rul ud i en rektangel igen. Fold dejen i 4 lag. Sæt dejen i køleskab i 15 min
- Gentag processen som før, rul ud, fold i 3 lag, sæt i køleskab i 15 min, rul ud og fold i 4 lag
- Lad dejen hvile i ½ time
Marcipancreme
- Rør blødt marcipan og smør sammen til en blød ensartet creme
Blommer
- Del blommerne på midten
- Fjern stenene
- Del den halve blomme i en kvart
- Skær blommerne i skiver
Montering
- Del butterdejen i 2, det er nemmere at arbejde med
- Rul butterdejen ud i en firkant, der måler ca 45 x 30 cm og ca ½ cm i tykkelse
- Skær butterdejen i 6 runde cirkler med en diameter på 10-12 cm
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir
- Rul den anden halvdel ud og sæt også disse kager på bagepladen
- Smør kagerne med marcipan creme
- Fordel skiver af blommer på dejen
- Dryp/smør honning på hver skive blomme
- Bag kagerne ved 185 grader i ca 15 min til de er let hævede og gyldne
- Lad kagerne afkøle, så de stadig er lidt lune
- Drys dem med flormelis inden servering
- Server vaniljeis eller cremefraiche til