Oprettet 20, January 2022
Bodil Ipsen kage med butterdej og hvid glasur
Sprød fransk butterdejskage lavet som en lagkage, lagt sammen med syltetøj, fløde/vanilje creme og pyntet med hvid glasur.



Historien bag opskriften
Igen i denne uge er opskriften på en kage lavet af fransk butterdej, det er nemlig den lækre Bodil Ipsenkage, den består af 2 bunde, der er lagt sammen med hindbærmarmelade, en fløde/vaniljecreme og så er den pyntet med hvid flormelisglasur, det er en meget skøn kage.
Kagen er opkaldt efter en meget kendt skuespiller og filminstruktør, nemlig Bodil Ipsen, kagen er fra den tid, hvor kager ofte fik navne efter kendte personligheder. Det er AMO, der har sørget for, at vi er blevet bekendt med denne skønne kage.
Du kan forny kagen ved at lave enten en mokkacreme eller chokoladecreme som fyld, så skal du bare undlade hindbærsyltetøjet, eller du kan vælge at tilføje citron til glasuren, så den får en syrlig smag, det går godt sammen med den søde kagecreme.
Bodil Ipsen kage med butterdej og hvid glasur
- 01:30
- 8 personer
- Middel
Ingredienser
Ingredienser
- 200 g mel
- 200 g smør eller margarine
- ½ dl koldt vand
Fyld: Vanilje / flødecreme
- ¼ l mælk
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- Kornene fra ½ vaniljestang
- 1 ½ spsk maizena
- 1 ½ dl fløde
- 2 dl fløde
- Hindbærsyltetøj
Glasur
- 100 g flormelis
- Lidt kogende vand
Tips & Idéer
Lav en mokkacreme eller chokoladecreme som fyld, undlad syltetøjet.
Lav en citronglasur eller en chokoladeglasur i stedet for den hvide glasur.
Fremgangsmåde
Dej
- Skær smørret i mindre stykker
- Bland smørret med melet og smuldr det til en grynet masse
- Tilsæt koldt vand og saml dejen hurtigt, du kan sagtens bruge en køkkenmaskine
- Del dejen i 2 lige stor stykker og pak dem ind i film, sæt dejen i køleskab i ca 30 min, dejen skal være helt kold, så er den nemmere at arbejde med
- Rul nu hver portion dej ud til en cirkel på ca 20 cm
- Sæt dejen på en bageplade med bagepapir
- Prik bundene godt med en gaffel
- Lad dem stå i 10 min inden de sættes i ovnen
- Bages ved 180 grader i ca 20 min
- Lad bundene afkøle
Vaniljecreme
- Pisk mælk, æg, vanilje og maizena sammen i en gryde
- Varm cremen langsomt op
- Kog den nogle minutter under piskning
- Kom cremen i en skål
- Læg film ned over cremen og lad den afkøle i køleskabet
- Pisk fløden stiv
- Vend flødeskummet i den afkølede creme
Montering
- Smør hindbærsyltetøjet på den ene bund
- Smør vanilje/flødecremen ud på den bund, der er smurt med syltetøj
- Læg den anden bund ovenpå den første bund, tryk kagen lidt sammen, så cremen kommer ud til kanten
- Rør flormelis og det kogende vand sammen, så det har en passende konsistens
- Glaser kagen helt ud til kanten