Oprettet 22, September 2023

Wiener-æblerulle

En lækker sprød kage med fyld af æbler, rosiner, kanel og revet citronskal rullet som en roulade og pyntet med sukker og snittede mandler.

wiener-aeblerulle-bage-opskrift-bageblog-kageblog-skalvibage-700x1000-v2 wiener-aeblerulle-bage-opskrift-bageblog-kager-skalvibage-700x1000-v3 wiener-aeblerulle-bage-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Det er æblesæson lige nu og så er det bare om at få brugt de æbler, man har i haven, desværre er jeg ikke så heldig, at jeg har andet end et gammelt æbletræ, som snart ikke giver flere æbler.

Der er masser af muligheder med æbler: æblesaft, æblegrød, æbleflæsk, som min mand Lars i øvrigt lavede i går. Så er der alle de kager, man kan lave med æbler: æblekage, bagt æblekage, æbletærte osv.

Denne dejlige opskrift på Wiener- æblerulle er en Kirsten Hüttemeier opskrift, nem og enkel og alligevel utrolig velsmagende, den skal serveres lun og gerne med flødeskum, det glemte vi, så den var lige til den tørre side, men meget smagfuld alligevel.

God weekend til jer alle derude.

Wiener-æblerulle

  • 01:00
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

  • 50 g blødt smør eller margarine
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1-2 sps mælk
  • Ca 200 g mel
  • 1 tsk strøget bagepulver

Fyld

  • 1 tsk smeltet smør
  • 2 spsk sukker
  • 4 mellemstore æbler
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk små rosiner
  • Lidt kanel
  • Lidt reven citronskal

Pynt

  • Lidt fløde
  • Lidt sukker
  • Snittede mandler

Tips & Idéer

Server kagen med en creme fraiche rørt med vanilje.

Du kan bruge bær i stedet for æbler f.eks brombær eller hindbær.

Fremgangsmåde

  1. Det bløde smør,sukker og æg røres sammen
  2. Mælken røres i
  3. Mel og bagepulver blandes godt sammen
  4. Kom melblandingen i lidt efter lidt
  5. Ælt dejen godt igennem
  6. Brug et stykke bagepapir
  7. Gør bordet let vådt, læg bagepapiret over, så glider det ikke så let, når du skal rulle dejen ud
  8. Drys mel på bagepapiret
  9. Rul dejen tyndt ud til en stor flade
  10. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i tynde skiver
  11. Pensl dejen med halv smeltet smør
  12. Drys æbleskiverne over
  13. Sukker, rasp, reven citronskal, kanel og rosiner drysses over æblerne
  14. Dejen rulles stramt sammen, ligesom en roulade
  15. Læg kagen med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir
  16. Rullen pensles med fløde
  17. Kagen drysses med sukker og snittede mandler
  18. Bag kagen ved 200 grader i ca 30 min
  19. Kagen afkøles
  20. Skæres i skiver og serveres lun
  21. Server med flødeskum

Relaterede opskrifter