Oprettet 26, August 2021
Æblekage med flødeskum
Lækker æblekage med masser af æbler, drysset med kanel og serveret med kold flødeskum.
Historien bag opskriften
Jeg holder ferie i øjeblikket og i den anledning var Lars og jeg en tur i Frilandsmuseet, vi kan begge to godt lide at komme sådanne steder, det skaber rigtig mange gode minder fra vores barndom, ja for så gamle er vi nemlig.
Den første have vi kom til, var haven med masser af grøntsager, der var mange forskellige slags kål, der var gulerødder, ærter, bønner osv. Det var solskinsvejr den dag, så der var masser af frivillige, som gik og ordnede bedene og det var tydeligt at se, at de hyggede sig og de ville rigtig gerne fortælle om haven. Vi besøgte mange af gårdene, som ligger derinde og i haverne var der selvfølgelig masser af bærbuske og æbletræer og det bugnede med forskellige sorter af æbler.
Igen i år er der masser af æbler på træerne og hvis du er så heldig at have æbler i din have, kan du lave rigtig mange ting ud af æblerne. Du kan bruge æblerne i madlavningen, til dine kager og til mange andre lækre ting.
Denne uges opskrift er på en nem æblekage med masser af æbler og kanel, den er serveret med koldt flødeskum og opskriften er fundet på nettet.
Æblekage med flødeskum
- 01:00
- 16 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 4 æg
- 300 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 1 ½ dl mælk
- 5 dl mel
- 2 tsk bagepulver
- 6 æbler, skrællede og skåret i grove stykker
- 2 x 1 spsk kanel
- Perlesukker
Tilbehør
- ½ l piskefløde
Tips & Idéer
Du kan lave muffins af dejen i stedet for. Bagetid ca den halve tid.
Server æblekagen med vaniljeis.
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, skær dem i både
- Læg æbleskiverne i koldt vand
- Pisk æg og sukker til en hvid luftig masse, ca 10 min
- Smelt smørret
- Tilsæt smørret til æggemassen
- Tilsæt mælk
- Bland mel og bagepulver
- Vend melblandingen i æggemassen og vend det i dejen med en dejskraber
- Beklæd en bradepande med bagepapir (25 x 30 cm ca)
- Hæld dejen i bradepanden
- Drys 1 spsk kanel ud over dejen
- Fordel æblestykkerne ovenpå dejen
- Drys 1 spsk kanel og perlesukker ovenpå æblerne
- Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 30 min.
- Kagen skal være sprød ovenpå, når den er færdig
- Pisk fløden og server den kold til æblekagen