Oprettet 29, July 2021
Æblesnitter med bær
Lækre snaskede æblesnitter fyldt med æbler, blåbær og brombær pyntet med sigtet flormelis
Historien bag opskriften
Jeg elsker hver årstid, men jeg er specielt begejstret for denne tid, hvor der er masser af bær at plukke/bruge og lige om lidt kommer blommer, æbler og pære sæsonen. Det er nærmest et fuldtids job, hvis man skal nå at lave, alt det man gerne vil.
Denne fantastiske kage er netop aktuel lige nu, da der er flere af ingredienserne, som passer til sæsonen. For mange år siden blev Lars og jeg inviteret til spisning hos et ældre ægtepar, de ville gerne vise deres taknemmelighed for, at Lars havde hjulpet dem med deres bil, da de var kørt i stykker i nærheden af os. Det skal her lige siges, at jeg er gift med en tusindkunstner, som har hænderne rigtig skruet på og som elsker at rode med mekanik.
Vi fik flæskesteg og som dessert fik vi denne lækre kage serveret lun og med en hjemmelavet vaniljeis til. Det var en helt igennem hyggelig aften og jeg var så heldig at få opskriften med, den vil jeg gerne dele med jer.
Æblesnitter med bær
- 01:15
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 320 g sukker
- 2 letpiskede æg
- 250 g sigtet hvedemel
- 2 ½ tsk bagepulver
- 1 ½ dl kærnemælk
- 1 tsk vaniljeessens
- 2 store æbler
- 150 g blåbær
- 150 g brombær
Pynt
- Flormelis
Tips & Idéer
Server kagen lun og med en lækker vaniljeis til.
Brug andre bær f.eks ribs solbær i kagen.
Du kan fryse kagen.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen og stil den på 160 grader (varmluft)
- Pisk det meget bløde smør med sukker til det er lyst og luftigt ca 10 min
- Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt og pisk godt imellem hver gang
- Bland mel og bagepulver, sigt det
- Rør skiftevis melblandingen og kærnemælk i blandingen til dejen er glat
- Rør vaniljeessens i
- Brug en bageform på 20 x 30 cm og foer den med bagepapir
- Fordel et lag dej i bunden af formen ca 0,5 cm
- Skræl, udkern og skær æblerne i tynde skiver og læg dem ovenpå dejen
- Fordel resten af dejen i formen
- Glat overfladen med en ske
- Fordel blåbær og brombær ovenpå kagen
- Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i ca 40 min, eller til den er gennembagt og gylden
- Stik i kagen med en strikkepind, der må ikke hænge dej ved
- Lad kagen køle af i formen i ca 30 min, flyt den herefter over på en bagerist og lad den køle helt af
- Drys kagen med flormelis
- Skær kagen ud i 12 stykker og server