Oprettet 2, July 2022

Strauss kager med makronbunde

Lækker konditorkage kaldet Strauss kage lavet med makronbunde, smurt med hindbærmarmelade, sprøjtet op med kold flødeskum og overtrukket med nougat

strauss-kager-kageblog-opskrift-skalvibage-700x1000-v1 strauss-kager-kageblog-opskrift-bage-kager-skalvibage700x1000-v2 strauss-kager-kageblog-opskrift-bage-skalvibage700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg fandt denne opskrift på Strauss kager på nettet, det er en konditorkage, som kan købes i nogle bagerbutikker. Jeg synes, at det lød som en spændende kage og her i huset kan vi godt lide konditor kager med flødeskum, jeg har aldrig selv smagt kagen.

Jeg lover dig, du vil ikke blive snydt med denne kage, den smager fantastisk og den er sjov at lave. Du kan vælge at lave kagerne runde i stedet for aflange. Du kan også bruge abrikosmarmelade i stedet for hindbærmarmelade og du kan lave en glasur af smeltet mørk chokolade og lidt palmin.

Da vi sidste gang tog billeder til bloggen, var kagen på som en ny kage, det var den kage der blev spist hurtigt, vores søn (fotografen) var ihvertfald vild med den.

Strauss kager med makronbunde

  • 01:30
  • 14 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Makronbunde

  • 70 g smuttede mandler
  • 3 æggehvider
  • 15 g sukker
  • 120 g flormelis

Tilbehør

  • Hindbærmarmelade
  • 10 dl fløde

Overtræk

  • 200 g blød blød nougat
  • 100 g palmin

Tips & Idéer

Brug abrikosmarmelade i stedet for hindbærmarmelade.

Smelt mørk chokolade sammen med 1 spsk palmin og overhæld kagerne med det.

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 125 grader
  2. Hak mandlerne fint
  3. Pisk æggehviderne stive med sukker ca 10 min
  4. Tilsæt de finthakkede mandler og flormelis til æggehviderne
  5. Fold det forsigtigt sammen
  6. Put massen i en sprøjtepose med en rund tyl
  7. Tegn aflange stænger på et stykke bagepapir 10 x 4 cm eller lav dem runde ca 7 cm i diameter
  8. Smør med flydende margarine
  9. Sprøjt massen ud i de tegnede stænger, du laver 2 striber ved siden af hinanden
  10. Bag kagerne ved 125 grader i ca 30-35 min: hvis du ønsker mere sprød bund, bag dem dobbelt tid
  11. Makronen skal være blød inden i
  12. Lad kagerne afkøle
  13. Fjern dem fra bagepapiret med en paletkniv
  14. Smør bundene med hindbærmarmelade
  15. Pisk fløden stiv
  16. Put flødeskummet i en sprøjtetyl med en stjernetyl i passende størrelse
  17. Sprøjt flødeskummet ud i det mønster du har lyst til
  18. Sæt kagerne i fryseren i ca 5-10 min
  19. Smelt nougat og palmin over vandbad
  20. Lad det køle ned igen uden det stivner
  21. Sæt 1 kage ad gangen på en rist og overhæld forsigtigt kagen med nougat, sæt en opsamlingsskål under risten til næste gang, kagerne skal have overtræk
  22. Gør det ved alle kagerne
  23. Sæt dem i fryseren igen ca i 5 min
  24. Overhæld kagerne med nougat igen
  25. Stil kagerne i køleskab til de skal serveres
  26. Vær obs på, at kagerne bliver bløde, jo længere tid de står inden de spises
  27. Pynt evt med mørk smeltet chokolade

Relaterede opskrifter