Oprettet 2, July 2022
Strauss kager med makronbunde
Lækker konditorkage kaldet Strauss kage lavet med makronbunde, smurt med hindbærmarmelade, sprøjtet op med kold flødeskum og overtrukket med nougat
Historien bag opskriften
Jeg fandt denne opskrift på Strauss kager på nettet, det er en konditorkage, som kan købes i nogle bagerbutikker. Jeg synes, at det lød som en spændende kage og her i huset kan vi godt lide konditor kager med flødeskum, jeg har aldrig selv smagt kagen.
Jeg lover dig, du vil ikke blive snydt med denne kage, den smager fantastisk og den er sjov at lave. Du kan vælge at lave kagerne runde i stedet for aflange. Du kan også bruge abrikosmarmelade i stedet for hindbærmarmelade og du kan lave en glasur af smeltet mørk chokolade og lidt palmin.
Da vi sidste gang tog billeder til bloggen, var kagen på som en ny kage, det var den kage der blev spist hurtigt, vores søn (fotografen) var ihvertfald vild med den.
Strauss kager med makronbunde
- 01:30
- 14 personer
- Middel
Ingredienser
Makronbunde
- 70 g smuttede mandler
- 3 æggehvider
- 15 g sukker
- 120 g flormelis
Tilbehør
- Hindbærmarmelade
- 10 dl fløde
Overtræk
- 200 g blød blød nougat
- 100 g palmin
Tips & Idéer
Brug abrikosmarmelade i stedet for hindbærmarmelade.
Smelt mørk chokolade sammen med 1 spsk palmin og overhæld kagerne med det.
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 125 grader
- Hak mandlerne fint
- Pisk æggehviderne stive med sukker ca 10 min
- Tilsæt de finthakkede mandler og flormelis til æggehviderne
- Fold det forsigtigt sammen
- Put massen i en sprøjtepose med en rund tyl
- Tegn aflange stænger på et stykke bagepapir 10 x 4 cm eller lav dem runde ca 7 cm i diameter
- Smør med flydende margarine
- Sprøjt massen ud i de tegnede stænger, du laver 2 striber ved siden af hinanden
- Bag kagerne ved 125 grader i ca 30-35 min: hvis du ønsker mere sprød bund, bag dem dobbelt tid
- Makronen skal være blød inden i
- Lad kagerne afkøle
- Fjern dem fra bagepapiret med en paletkniv
- Smør bundene med hindbærmarmelade
- Pisk fløden stiv
- Put flødeskummet i en sprøjtetyl med en stjernetyl i passende størrelse
- Sprøjt flødeskummet ud i det mønster du har lyst til
- Sæt kagerne i fryseren i ca 5-10 min
- Smelt nougat og palmin over vandbad
- Lad det køle ned igen uden det stivner
- Sæt 1 kage ad gangen på en rist og overhæld forsigtigt kagen med nougat, sæt en opsamlingsskål under risten til næste gang, kagerne skal have overtræk
- Gør det ved alle kagerne
- Sæt dem i fryseren igen ca i 5 min
- Overhæld kagerne med nougat igen
- Stil kagerne i køleskab til de skal serveres
- Vær obs på, at kagerne bliver bløde, jo længere tid de står inden de spises
- Pynt evt med mørk smeltet chokolade