Oprettet 23, September 2021

Nøddestykker med marcipan

Lækker kage med en sprød bund fyldt med rødt syltetøj, marcipan, en top med nøddekerner og pyntet med smeltet chokoladestriber.

noeddestykker-opskrift-kagebage-skalvibage-700x1000-v3 noeddestykker-bage-skalvibage-700x1000-v1 noeddestykker-opskrift-bage-kager-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Nu kan vi godt begynde at mærke, at det er ved at være efterår og specielt i dag, hvor de lover stormvejr. Når denne tid kommer ved jeg, at vi inden længe kommer på overarbejde i haven, vi har nemlig rigtig mange træer i vores have og vi elsker hvert eneste træ. De er utrolig smukke om foråret, sommeren og efteråret, men når de smider bladene, så er vi knapt så begejstrede, det et kæmpe arbejde at fjerne bladene, men det er sådan, at det er og vi lever med det og glæder os over de andre årstider.

Jeg er rigtig glad for denne årstid, for nu bliver der meget mere tid til at bage og det er jo det, jeg allerhelst vil, det er min store hobby, jeg er ikke til hækling eller strikning.

I denne uge får I opskriften på en meget speciel kage, det er en gammel opskrift på lækre, sprøde Nødde - toscastykker, den var sjov at lave og den smager specielt. Jeg håber, at I derude får lyst til at bage den her i weekenden.

Nøddestykker med marcipan

  • 01:00
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Bund

  • 2 dl hvedemel
  • 75 g koldt smør
  • 1 spsk sukker

Fyld

  • ½ dl fast rødt syltetøj
  • 75 g blødt smør
  • 50 g reven marcipan
  • 2 æg
  • ¾ dl mel
  • 1 tsk bagepulver

Nøddestykker

  • 65 g nøddeflager
  • 75 g smør
  • ½ dl sukker
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk mælk

Pynt

  • Ca. 100 g mørkt chokolade

Tips & Idéer

Kagerne kan fryses.

I stedet for syltetøj, kan du bruge æblemos.

Lav bunden som en lagkagebund.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smør en bradepande/alufolie 16 x25 cm med flydende margarine
  2. Bland mel, koldt smør og sukker i en foodprocessor eller på bordet
  3. Tryk dejen ud i formen

Fyld

  1. Smør syltetøjet ud på bunden
  2. Rør smørret smidigt
  3. Riv marcipanen og tilsæt den til smørret
  4. Bland æggene i blandingen
  5. Bland mel og bagepulver sammen, tilsæt det til blandingen og rør det godt sammen
  6. Smør fyldet ud over bunden med syltetøjet
  7. Bag kagen ved 200 grader i 15 min

Nøddestykker

  1. Bland smør, sukker og mælk i en gryde, varm det op ved svag varme
  2. Når blandingen er smeltet sammen tilsættes nøddeflagerne og blandingen røres sammen
  3. Smør glasuren ud over kagen
  4. Bag kagen yderligere ved 200 grader i ca 15-20 min
  5. Lad kagen køle af inden du skærer den ud

Pynt

  1. Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen
  2. Brug evt en sprøjtepose, fyld chokoladen i, klip et lille bitte hul
  3. Pynt kagerne på den måde du synes
  4. Stil kagerne koldt indtil chokoladen er stivnet

Relaterede opskrifter