Oprettet 27, May 2022
Florentinere med chokolade
Florentinere med nødder og havregryn, dyppet i mørk chokolade og lagt sammen med en lækker luftig smørcreme.
Historien bag opskriften
Nogen gange er det rart at have småkager liggende til, hvis man lige får lyst til kage til kaffen. Derfor er denne ugens opskrift på de lækre florentinere med hasselnødder og havregryn super til at have liggende i en kagedåse, de tager heller ikke så lang tid at bage.
Du kan sagtens spise dem, som de er, men de smager virkelig også godt med smørcreme og smeltet chokolade.
Jeg lavede mine kager små og de er lige til at spise med fingrene og tro mig, du kommer til at spise mange af dem, så godt synes jeg, at de smager. Du kan sagtens lave en anden creme i stedet for smørcremen, feks en nougatcreme.
Det er en dekorativ kage, som sagtens kan være en del af dit kaffebord eller kagetapas.
Florentinere med chokolade
- 00:45
- 14 personer
- Middel
Ingredienser
Ingredienser
- 75 g hasselnøddekerner
- 130 g blødt smør
- 100 g sukker
- Lidt fint salt
- 1 spsk flydende honning
- 100 g havregryn
- 20 g mel
Smørcreme
- 100 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- Reven skal af 1 økologisk appelsin
Pynt
- 100 g mørk chokolade
Tips & Idéer
Læg kagerne sammen med en lækker nougatcreme.
Du behøver ikke, at lægge kagerne sammen med creme, de kan fint spises som de er.
Fremgangsmåde
Dej
- Tænd ovnen på 160 grader
- Rør smørret hvidt og luftigt
- Tilsæt sukker,salt og honning
- Rør massen til en blød og cremet masse
- Husk nødderne halvfint
- Tilsæt nødder, havregryn og mel og rør det hurtigt sammen
- Foer bagepladen med bagepapir
- Sæt små toppe af dejen på bagepladen med en teske
- Der skal god afstand mellem toppene
- Der bliver ca 70 stk
- Bag kagerne ved 160 grader i ca 7-8 min
- Lad kagerne afkøle
Smørcreme
- Rør det bløde smør til det er hvidt og luftigt
- Tilsæt flormelis og rør det godt ca 10 min
- Tilsæt æggeblomme og reven appelsinskal
- Fyld smørcremen i en sprøjtepose med den tyl, du vil bruge
Pynt
- Smelt chokoladen i mikroovnen, til det har en god flydende konsistens
- Dyp kagerne halvt ned i chokoladen og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir
- Det er halvdelen af kagerne, der skal chokolade på
Montering
- Sprøjt smørcremen ud på kagen, dette gøres på halvdelen af kagerne
- Læg kagen med chokoladen ovenpå