Oprettet 22, October 2020
Makronkage som i gamle dage
Lækker, sprød makronkage med æblemos og makronmasse, skåret ud i stykker.
Historien bag opskriften
Vores bager i byen laver den mest fantastisk makronstang/snitter. Jeg har ledt og ledt efter en opskrift, som smager ligesom deres, men desværre uden held. Jeg har taget lidt fra de gamle kagebøger og sat dem sammen til denne lækre makronkage, som jeg virkelig håber, at I kunne tænke jer at bage. Jeg synes, at den er en god erstatning.
Jeg har nu fundet ud af, hvordan deres makronstang er lavet, jeg var simpelthen nødt til at købe en stang og den søde bagerpige var så sød at fortælle mig, hvordan deres bliver lavet, jeg vil arbejde med opskriften inden for nærmeste fremtid, så I også kan få glæde af opskriften.
Det er utroligt som tiden flyver afsted, lige om lidt er det ved at være tiden til, at jeg skal begynde at arbejde med julekager, det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg skal lige have lavet nye kager til på søndag, hvor vi igen skal tage billeder af kagerne til bloggen og I kan godt begynde at glæde jer.
Makronkage som i gamle dage
- 01:30
- 12 personer
- Middel
Ingredienser
Æblemos
- 250 g æbler
- ¼ dl vand
- 50 g sukker
- Vaniljesukker efter smag
Kagebund
- 225 g mel
- 100 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 125 g smør
- 2 æggeblommer
Makronmasse
- 300 g marcipan
- 300 g sukker
- 3-4 æggehvider
- 2 spsk mel(strøgne)
- ½ tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
Tips & Idéer
Du kan bruge syrlig marmelade i stedet for æblemos
Prøv evt med en rabarberkompot.
Drys evt med mandelflager oven på makronmassen.
Fremgangsmåde
Æblemos
- Skræl æblerne
- Skær æblerne i kvarte
- Fjern kernehusene
- Skær æblerne i mindre stykker
- Kog æblerne til mos i vandet, indtil de er helt kogt ud
- Tilsæt sukker og vanilje og lad æblemosen afkøle
Kagebund
- Bland mel sukker og bagepulver
- Smuldr smørret i blandingen
- Tilsæt æggeblommer og saml dejen
- Beklæd en bageform med bagepapir (22 x 30cm)
- Pres dejen ud i formen
- Bag kagebunden ved 175 grader i 15 min
Makronmasse
- Riv marcipan på et rivejern
- Rør marcipan, sukker og vaniljesukker godt sammen
- Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, massen må ikke blive for tynd
- Bland bagepulver i melet
- Rør det i massen
- Fordel æblemosen over bunden
- Fordel makronmassen over æblemosen, så det dækker hele kagen
- Bag kagen ved 200 grader i ca 15 min til makronmassen er gylden
- Afkøles
- Er bedst at spise samme dag, da makronmassen ellers bliver blød pga æblemosen