Oprettet 22, October 2020

Makronkage som i gamle dage

Lækker, sprød makronkage med æblemos og makronmasse, skåret ud i stykker.

makronkage-bage-kageblog-skalvibage-700x1000-v1 makronkage-bage-kageblog-hjemmebag-skalvibage-700x1000-v3 makronkage-kager-blog-bage-kageblog-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Vores bager i byen laver den mest fantastisk makronstang/snitter. Jeg har ledt og ledt efter en opskrift, som smager ligesom deres, men desværre uden held. Jeg har taget lidt fra de gamle kagebøger og sat dem sammen til denne lækre makronkage, som jeg virkelig håber, at I kunne tænke jer at bage. Jeg synes, at den er en god erstatning.

Jeg har nu fundet ud af, hvordan deres makronstang er lavet, jeg var simpelthen nødt til at købe en stang og den søde bagerpige var så sød at fortælle mig, hvordan deres bliver lavet, jeg vil arbejde med opskriften inden for nærmeste fremtid, så I også kan få glæde af opskriften.

Det er utroligt som tiden flyver afsted, lige om lidt er det ved at være tiden til, at jeg skal begynde at arbejde med julekager, det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg skal lige have lavet nye kager til på søndag, hvor vi igen skal tage billeder af kagerne til bloggen og I kan godt begynde at glæde jer.

Makronkage som i gamle dage

  • 01:30
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Æblemos

  • 250 g æbler
  • ¼ dl vand
  • 50 g sukker
  • Vaniljesukker efter smag

Kagebund

  • 225 g mel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 2 æggeblommer

Makronmasse

  • 300 g marcipan
  • 300 g sukker
  • 3-4 æggehvider
  • 2 spsk mel(strøgne)
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Tips & Idéer

Du kan bruge syrlig marmelade i stedet for æblemos

Prøv evt med en rabarberkompot.

Drys evt med mandelflager oven på makronmassen.

Fremgangsmåde

Æblemos

  1. Skræl æblerne
  2. Skær æblerne i kvarte
  3. Fjern kernehusene
  4. Skær æblerne i mindre stykker
  5. Kog æblerne til mos i vandet, indtil de er helt kogt ud
  6. Tilsæt sukker og vanilje og lad æblemosen afkøle

Kagebund

  1. Bland mel sukker og bagepulver
  2. Smuldr smørret i blandingen
  3. Tilsæt æggeblommer og saml dejen
  4. Beklæd en bageform med bagepapir (22 x 30cm)
  5. Pres dejen ud i formen
  6. Bag kagebunden ved 175 grader i 15 min

Makronmasse

  1. Riv marcipan på et rivejern
  2. Rør marcipan, sukker og vaniljesukker godt sammen
  3. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, massen må ikke blive for tynd
  4. Bland bagepulver i melet
  5. Rør det i massen
  6. Fordel æblemosen over bunden
  7. Fordel makronmassen over æblemosen, så det dækker hele kagen
  8. Bag kagen ved 200 grader i ca 15 min til makronmassen er gylden
  9. Afkøles
  10. Er bedst at spise samme dag, da makronmassen ellers bliver blød pga æblemosen

Relaterede opskrifter