Oprettet 18, June 2022
Marengsdrøm med rabarberskum
Lækker sprød marengs kage med fyld af en lækker rabarberskum med masser af rabarber, vanilje og pyntet med friske jordbær, hindbær og blåbær
Historien bag opskriften
Der findes ikke noget bedre end sommerkager fyldt med sæsonens bær, det kan være rabarber, jordbær, hindbær, blåbær, brombær og stikkelsbær. Du kan lave mange forskellige kager med bær, det er kun at bruge din fantasi.
Denne uges opskrift er en lækker, sprød marengs kage med rabarberskum og pyntet med bær. Den er meget nem at lave.
Kagen kan bruges både til kaffen og som dessert til en hyggelig grillaften med vennerne. Du kan lave kagen på forhånd og fryse den ned.
Kagen er fra ISABELLAS og jeg kan varmt anbefale dig at prøve den, den smager pragtfuldt, du kan evt drysse med lidt hakket mørk chokolade og mandelflager ovenpå.
Marengsdrøm med rabarberskum
- 01:00
- 6 personer
- Middel
Ingredienser
Mandel/marengsbund
- 4 ½ æggehvide evt pasteuriserede
- 200 g sukker
- 200 g mandler med skal blender groft
Rabarberskum
- 300 g rabarber
- 160 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 vaniljestang
- ½ l piskefløde
Pynt
- 500 g blandede friske bær, f.eks jordbær, hindbær, blåbær
Tips & Idéer
Pynt kagen med andre bær, chokoladestykker og mandelflager.
Du kan fryse mandelkage uden pynt, tag den op og lad den tø op ved stuetemperatur, pynt og server.
Fremgangsmåde
Mandelkage
- Tænd ovnen på 160 grader
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt efter lidt, pisk godt imellem hver gang. Hviderne skal være helt stive
- Blend mandlerne groft
- Tilsæt mandlerne til æggehviderne og vend dem forsigtigt i massen med en dejskraber
- Foer en springform (26-28 cm) med bagepapir. Krøl bagepapiret, så er det nemmere, at få til at sidde i springformen
- Smør bagepapiret med flydende margarine, så slipper kagen nemmere
- Fordel massen i formen
- Bag kagen ved 160 grader (varmluft) i ca 20-25 min
- Lad kagen afkøle
- Fjern forsigtigt bagepapiret
Rabarberskum
- Skær rabarberne i ca 2 cm store stykker
- Fordel dem i et ovnfast fad
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukker
- Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljesukkeret og læg vaniljestangen i
- Bag rabarberne i 20 min ved 160 grader
- Lad rabarberne køle af
- Fjern vaniljestangen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse
- Pisk fløden til skum
- Vend rabarber massen i piskefløden
- Fordel rabarber skummet oven på mandelbunden
- Pynt med de friske bær