Oprettet 15, October 2020

Sodakager med glasur og cocktailbær

Små lækre og bløde sodakager bagt i muffins form, pyntet med glasur og cocktailbær

sodakage-bage-kage-skalvibage-700x1000-v1 sodakage-blog-kageblog-bage-kage-skalvibage-700x1000-v3 sodakage-kager-blog-bage-kage-skalvibage-700x1000-v4

Historien bag opskriften

Denne uges opskrift er små sodakager, det er en gammel opskrift og så vidt jeg har fundet frem til, er den fra ca 1900 tallet. Jeg kan se i mine gamle kagebøger, at der er opskrift på disse kager, så det kan have være datidens muffins. Grunden til at de hedder sodakager er nok fordi, der har været brugt natron som hævemiddel, i stedet for bagepulver, natron hedder nemlig sodium bicarbonate, det er ren kemi åbenbart. Jeg har prøvet at bruge mælk i opskriften, det skulle være den billige udgave af en sodakage, men jeg synes, at den smager bedre med fløde i.

Du kan også lave kagen som en form for en sandkage, du laver den bare i en sandkageform, du skal øge mængden af dej og bagetiden.

Jeg har aldrig smagt den før og jeg kan ikke huske at min mor nogensinde har bagt den, men den er meget enkel og sjov at lave og den er en god kage, at bage sammen med børnene her i efterårsferien, de vil elske at pynte den og I kan pynte dem med lige det, I har lyst til, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ha’ en en dejlig efterårsferie.

Sodakager med glasur og cocktailbær

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 75 g blødt smør
  • 90 g sukker
  • 2 æg
  • 250 g mel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 ¼ dl fløde
  • Reven citronskal fra en økocitron

Pynt

  • 125 g sigtet flormelis
  • Saft af 1 citron
  • Kogt vand
  • Coctailbær

Tips & Idéer

Pynt dem med chokoladeglasur.

Tilsæt appelsin eller kardemomme i stedet for citron.

Lav en citroncreme og pynt sodakagerne.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Margarinen røres blød
  2. Sukkeret røres i og pisk det til det er en hvid, blød masse
  3. Tilsæt æggene et efter et
  4. Tilsæt bagepulver til mel
  5. Sigtet melblanding blandes i skiftevis i dejen sammen med fløden
  6. Citronskal tilsættes
  7. Fordel dejen i muffinsforme ca ¾ fyldt
  8. Bages ved 165 grader varmluft i ca 15 min til de er lysebrune
  9. Køl dem af

Pynt

  1. Kog vandet
  2. Tilsæt lidt vand og citronsaft og rør godt sammen, massen må ikke være for tyk og heller ikke for tynd
  3. Smør glasur på kagerne
  4. Pynt med ½ coctailbær

Relaterede opskrifter