Oprettet 13, August 2020

Chokolademuffins med hakket chokolade

Lækre og bløde chokolademuffins med hakket mørkt chokolade som smelter på tungen.

chokolademuffins-blog-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v2 chokolademuffins-kage-skalvibage-700x1000-v1 chokolademuffins-kager-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg synes, at muffins er utrolige lækre og du kan lave mange varianter af dem, du kan spise dem, som de er, men du kan også lave pynt og dekorere dem, du kan tilsætte forskellige slags bær, hvis du har lyst til det. Jeg har brugt en af de opskrifter, jeg har liggende i mine gemmere og opskriften har jeg fået af en gammel dame, som hed Marie, hun boede på det plejecenter, hvor jeg arbejdede for mange år siden, hendes datter havde bagt dem en dag, hun besøgte Marie og jeg var så heldig at få lov til at smage en.

Marie var en bemærkelsesværdig dame, hun var 95 år, da jeg lærte hende at kende, hun var altid positiv og hun var meget interesseret i alt omkring hende. Hun havde en lejlighed på plejecenteret og hun havde valgt et blåt gulvtæppe. Det syntes vi alle, var utroligt modigt gjort, men det passede perfekt til hendes hyggelige lejlighed. Der fandtes ikke noget bedre end at besøge Marie, når man havde en øv dag, hun fik altid en til at blive i godt humør igen. Marie smagte sin første øl som 104 årig og den blev hun fuld af, så hun ville prøve det igen. Marie elskede at sy og spille kort med sine naboer, hun var frisk lige indtil hendes død, hun blev 107 år.

Chokolademuffins med hakket chokolade

  • 00:45
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 50 g kakao
  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g mørk chokolade grofthakket

Tips & Idéer

Lav almindelige muffins, undlad kakao, chokolade og vanilje, tilsæt 2 tsk kardemomme.

Prøv at tilsætte hindbær eller blåbær.

Pynt evt kagerne med smørcreme lavet af 150 g blødt smør, 150 g flormelis og 1 spsk vaniljesukker.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  2. Bland alle de tørre dele sammen
  3. Findel smørret og bland det i melblandingen
  4. Smuldr til blandingen er grynet
  5. Pisk mælk og æg sammen
  6. Tilsæt blandingen til melblanding
  7. Røres godt sammen
  8. Vend chokoladestykkerne i
  9. Fordel dejen i muffinsformen, brug evt papirsforme, fyld dem ½ op, de hæver meget
  10. Bag dem ved 200 grader i 15 min
  11. Stik i dem med en strikkepind, er der dej ved, skal de bages lidt mere
  12. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle

Relaterede opskrifter