Oprettet 4, August 2023

Rådhustærte med mazarinfyld og hindbærmarmelade

En lækker mørdejstærte lavet med mazarinfyld, hindbærmarmelade og kransekage i cirkler ovenpå mazarinfyldet.

raadhustaerte-bage-kage-opskrift-bageblog-kager-skalvibage700x1000-v2 raadhustaerte-blog-opskrift-bage-kage-opskrift-skalvibage700x1000-v3 raadhustaerte-bage-kage-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Denne rådhustærte smager ligeså godt, som dem man kan købe ved bageren. Det er dog meget sjovere at bage den selv, det er faktisk ikke så svært, fandt jeg ud af.

Det er blot en mørdejskage med mazarinfyld, så sprøjter du et par ringe af kransekagemasse oven på kagen. Mellemrummene fyldes ud med hindbærmarmelade. Du kan også sprøjte kransekagemasse ud i små dutter.

Du kan også lave tærten som en stang, jeg har også set den lavet som muffins. Hvis du vil ændre på traditionen med hindbærmarmelade, så tænker jeg, at du kan bruge lige den marmelade, som du har lyst til f.eks jordbær, brombær eller solbærmarmelade.

Rådhustærte med mazarinfyld og hindbærmarmelade

  • 01:30
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Bund

  • 150 g koldt smør
  • 200 g mel
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade
  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 25 g mel

Kransekagemasse

  • 175 g marcipan
  • 80 sukker
  • 35 g æggehvide

Tips & Idéer

Du kan lave kagen som en stang i stedet for.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Bland mel og flormelis sammen
  2. Skær det kolde smør i mindre stykker
  3. Smuldr smørret i melet til det bliver en grynet masse, du kan evt bruge en foodprocessor eller en køkkenmaskine
  4. Tilsæt æg og saml dejen hurtigt
  5. Pak dejen ind i film og sæt dejen i køleskab i ca 30 min
  6. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord
  7. Dejen skal være ca ½ cm tyk og passe til en tærteform, der måler 22-24 cm i diameter
  8. Skær kanterne til og sæt tærten på køl
  9. Pak det resterende mørdej ind i film, det kan bruges til andre kager f.eks hindbærsnitter
  10. Tænd ovnen og sæt den på 180 grader

Fyld

  1. Riv marcipanen groft
  2. Marcipan, flormelis, vaniljesukker og blødt smør piskes godt sammen, det skal være en ensartet masse
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt igennem, til du har en luftig masse
  4. Tilsæt mel og vend det rundt med en dejskraber
  5. Fordel mazarinmassen ovenpå bunden
  6. Bag tærten ved 180 grader i 15-20 min

Kransekagemasse

  1. Riv marcipanen groft
  2. Tilsæt sukker og æggehvide
  3. Pisk ingredienserne godt sammen
  4. Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl
  5. Tag tærten ud af ovnen, når den er gylden og lad den stå lidt
  6. Sprøjt kransekagemassen ud i ringe oven på fyldet
  7. Kom marmeladen i en sprøjtepose og klip et lille hul
  8. Fordel hindbærmarmeladen i mellemrummene
  9. Sæt kagen i ovnen og bag den færdig i ca 7-10 min, kransekagen skal være lysebrun
  10. Tag kagen ud og lad den afkøle

Relaterede opskrifter