Oprettet 1, April 2023
En kongelig mandeltærte
En lækker kage tærte lavet af mørdej med fyld af en mandelmasse og pyntet med mandariner i sukkerlage.



Historien bag opskriften
Jeg kan rigtig godt lide, at arbejde med mørdej og jeg laver tit en tærte med forskelligt fyld og ofte serverer jeg cremefraiche til, det synes jeg smager dejligt.
Denne uges opskrift stammer igen fra AMO, jeg tror at det er opskrift nr 217. Det er bestemt en lækker kage og den får lige et løft med mandelfyldet. Jeg valgte at pynte kagen med mandariner efter den var bagt i opskriften står der, at mandariner skal bages med.
Du kan bruge appelsin skiver i stedet for og du kan lige drysse lidt sigtet flormelis på kagen, hvis du synes.
En kongelig mandeltærte
- 01:30
- 12 personer
- Middel
Ingredienser
Mørdej
- 150 g mel
- 75 g sukker
- 100 g smør eller margarine
- 1 æg
Mandelfyld
- 1 æg
- 60 g flormelis
- 60 g smuttede mandler
- Reven skal og saft af ½ øko citron
Pynt
- Mandariner på dåse
Tips & Idéer
Du kan pynte tærten med appelsinskiver i stedet for mandariner.
Server cremefraiche til kagen.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Bland sukker og mel
- Skær fedtstoffet i mindre stykker
- Smuldr det sammen med mel/sukkerblandingen, til det bliver en grynet masse. Brug gerne en foodprocessor eller en køkkenmaskine
- Tilsæt æg og saml dejen hurtigt
- Pak dejen ind i film og sæt det i køleskab ½ time
- Rul dejen ud i ca ½ cm i tykkelsen
- Læg dejen i et tærtefad på ca 25 cm i diameter
- Prik huller med en gaffel i bunden af tærten
- Sæt tærten i fryseren i ca ½ time
- Bag tærten ved 200 grader i 10 min
- Vær opmærksom på at tærtens kanter kan glide ned under bagning, dette gør ikke noget ved denne tærte
- Tag tærten ud
Mandelfyld
- Hak mandlerne, det må ikke være for fint
- Rør æg og flormelis sammen
- Tilsæt de hakkede mandler, revet citronskal, citronsaft til æggemassen
- Rør det godt sammen
- Hæld mandelfyldet ovenpå tærten
- Sæt tærten i ovnen og bag den færdig
Pynt
- Pynt kagen med mandarinerne
- Du kan evt lægge mandarinerne på, inden du bager tærten færdig
- Server kagen lun eller kold