Oprettet 23, April 2021
Frugttærte med marcipan og kagecreme
Lækker frugttærte lavet af mørdej og kransekagemasse, penslet med mørk chokolade, fyldt med kagecreme, grønne kiwi og røde vindruer.
Historien bag opskriften
For mange år siden var jeg leder af et rigtig hyggeligt plejecentre, det lå ude på landet i de mest fantastiske omgivelser.
Foruden at jeg fungerede som sygeplejerske og administrativ leder, skulle jeg også sørge for aktiviteter på plejecentret. Sammen med Mona arrangerede vi et kaffebord en søndag eftermiddag, her kunne borgere fra området deltage sammen med plejecenterets beboere og deres pårørende.
Mona var super dygtig til at bage og hun havde bagt denne skønne frugttærte sammen med bl.a. den sønderjyske rugbrødslagkage, som allerede er på bloggen.
Jeg behøver vel næsten ikke fortælle, at arrangementet blev en succes med masser af gæster. Desværre fik vi kun afholdt det den ene gang, da det var meget tidskrævende.
Frugttærte med marcipan og kagecreme
- 02:00
- 12 personer
- Svær
Ingredienser
Kagecreme
- 2 æg
- 3-4 spsk sukker
- 3-4 spsk mel
- 5 dl mælk
- Kornene af 1 stang vanilje eller vaniljesukker efter smag
Mørdej
- 225 g hvedemel
- 150 g smør
- 75 g flormelis
- 1 æg
Kransekagemasse
- 500 g rå marcipan
- 100 g flormelis
- 1 æggehvide
Chokoladeovertræk
- 200 g mørk chokolade
Frugt
- 5 grønne kiwi
- Ca 200 g røde vindruer
Pensling
- Abrikosmarmelade
Tips & Idéer
Der kan bruges bær i stedet for frugt f.eks brombær, blåbær og hindbær.
Du kan bage kagen i en springform og pynt kanten rundt med kransekagemasse.
Fremgangsmåde
Kagecreme
- Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde, til du har en glat overflade
- Pisk mælken i
- Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
- Varm cremen langsomt op imens du rører/pisker i den
- Lad cremen koge sagte i et par min, imens der røres
- Tag gryden af blusset
- Hæld den varme creme op i en skål
- Drys en smule sukker over, så den ikke trækker skind, eller læg noget film ned over cremen
- Køl cremen af
Mørdej
- Mel og sukker blandes i en skål
- Smørret hakkes i små stykker og smuldres sammen med melblandingen til en grynet masse
- Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt. Hvis dejen er er for tør, kan der evt tilsættes lidt vand
- Dejen stilles i køleskab i ½ time
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Dejen rulles ud i et aflangt stykke på 10 cm i bredden og ca 30 cm i længden og ½ -1 cm i tykkelsen
- Sæt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Prik huller i mørdejen med en gaffel
Kransekagemasse
- Pisk æggehvide og flormelis let sammen
- Ælt marcipanen sammen med æggehvide massen
- Du kan gøre det i hånden eller i din køkkenmaskine
- Pak massen ind i film og lad massen hvile i køleskabet i ca 15 min
- Del kransekagemassen i 4 lige store stykker
- Drys lidt flormelis på bordet
- Rul hvert stykke ud i en pølse, der passer til mørdejens længde ca 30 cm
- Smør de lange sider på mørdejen med sammenpisket æggehvide
- Læg hver kransekage pølse ud til kanten af den lange side, så den flugter nogenlunde med kanten på mørdejen, skær enderne af, så det passer med mørdejskanten
- Form kransekagen på samme måde, som når du laver kransekagestykker, de skal være trekantede
- Bag kagen ved 210 grader i ca 10 min, tage herefter kagen ud og lad den afkøle helt
Frugt
- Skræl kiwierne, skær dem ud i stykker på ca 1cm i tykkelsen
- Del vindruerne i halve stykker
Chokoladeovertræk
- Hak chokoladen i mindre stykker
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad
- Chokoladen skal være så flydende, at den kan penslet på kagen
Montering
- Pensl mørdejs delen med den smeltede chokolade
- Lad chokoladen stivne
- Rør kagecremen igennem og fordel den ovenpå chokoladen, du kan evt bruge en sprøjtepose med en tyl
- Læg kiwi stykkerne i midten og lidt ovenpå hinanden
- Læg vindruerne ved siden af kiwierne på begge sider
- Abrikosmarmeladen passeres igennem en sigte og varmes op under omrøring, til det bliver flydende
- Pensl frugterne med den smeltede abrikosmarmelade
- Stil kagen i køleskabet indtil ½ time før, den skal bruges