Oprettet 9, September 2021
Blommetærte med flødeskum
En lækker tærte lavet af mørdej fyldt med årstidens blommer og serveret med en kold flødeskum



Historien bag opskriften
Tærter er altid en god kage at bage og det gode ved den er, at du kan servere den både lun eller kold og den kan serveres som en dessert, hvis du skal have gæster. Den er super nem at lave. Du kan fryse tærten bagt og lade den tø op ved stuetemperatur et par timer, inden du serverer den.
Det er ved at være sæson for blommer og de smager fantastisk sammen med en tærte lavet af mørdej, du kan vælge forskelligt tilbehør f.eks creme fraiche rørt med vanilje. Prøv at bruge sveskeblommer eller du kan også bruge de lækre Victoria blommer.
Blommetærte med flødeskum
- 02:00
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 250 g mel
- 200 g smør
- 2 æggeblommer
- 60 g sigtet flormelis
Fyld
- 6-700 g blommer
- 125 g melis
Tilbehør
- Flødeskum
Tips & Idéer
Du kan bruge andre frugter eller bær.
Server tærten med vaniljeis eller en lækker vaniljecreme.
Fremgangsmåde
- Bland mel og sigtet flormelis sammen
- Findel det kolde smør
- Tilsæt det til melblandingen og smuldr det, til det bliver en grynet masse
- Til æggeblommerne og saml dejen hurtigt, du kan sagtens bruge en køkkenmaskine
- Pak dejen ind i film og stil det i køleskabet i ca ½ time
- Vask og flæk blommerne
- Fjern stenene og del blommerne, hvis de er store, deles de i 4 stykker
- Brug en tærteform, springform eller en lille bradepande
- Beklæd formen med tærtedejen, den skal gå et par cm op ad siderne
- Lav huller i dejen med en gaffel
- Bag den i ovnen ved 200 grader i 10-12 min
- Tag tærten ud og lad den afkøle lidt
- Fordel blommerne over bunden, drys med sukker og bag tærten færdig i ca 20 min
- Tag den ud af ovnen og lad den køle af
- Server den kold eller lun med flødeskum