Oprettet 9, September 2021

Blommetærte med flødeskum

En lækker tærte lavet af mørdej fyldt med årstidens blommer og serveret med en kold flødeskum

blommetaerte-blog-bage-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v3 blommetaerte-bage-blog-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v2 blommetaerte-bage-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Tærter er altid en god kage at bage og det gode ved den er, at du kan servere den både lun eller kold og den kan serveres som en dessert, hvis du skal have gæster. Den er super nem at lave. Du kan fryse tærten bagt og lade den tø op ved stuetemperatur et par timer, inden du serverer den.

Det er ved at være sæson for blommer og de smager fantastisk sammen med en tærte lavet af mørdej, du kan vælge forskelligt tilbehør f.eks creme fraiche rørt med vanilje. Prøv at bruge sveskeblommer eller du kan også bruge de lækre Victoria blommer.

Blommetærte med flødeskum

  • 02:00
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 60 g sigtet flormelis

Fyld

  • 6-700 g blommer
  • 125 g melis

Tilbehør

  • Flødeskum

Tips & Idéer

Du kan bruge andre frugter eller bær.

Server tærten med vaniljeis eller en lækker vaniljecreme.

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og sigtet flormelis sammen
  2. Findel det kolde smør
  3. Tilsæt det til melblandingen og smuldr det, til det bliver en grynet masse
  4. Til æggeblommerne og saml dejen hurtigt, du kan sagtens bruge en køkkenmaskine
  5. Pak dejen ind i film og stil det i køleskabet i ca ½ time
  6. Vask og flæk blommerne
  7. Fjern stenene og del blommerne, hvis de er store, deles de i 4 stykker
  8. Brug en tærteform, springform eller en lille bradepande
  9. Beklæd formen med tærtedejen, den skal gå et par cm op ad siderne
  10. Lav huller i dejen med en gaffel
  11. Bag den i ovnen ved 200 grader i 10-12 min
  12. Tag tærten ud og lad den afkøle lidt
  13. Fordel blommerne over bunden, drys med sukker og bag tærten færdig i ca 20 min
  14. Tag den ud af ovnen og lad den køle af
  15. Server den kold eller lun med flødeskum

Relaterede opskrifter