Oprettet 19, November 2020

Nøddetrekanter overtrukket med mørk chokolade

En lækker nøddetrekant fyldt med nøddeflager og kanter der er overtrukket med mørk chokolade, ligesom bageren laver dem.

noeddetrekanter-bage-kagelob-kager-blog-skalvibage-700x1000-v4 noeddetrekanter-bage-kagelob-opskrift-kageopskrift-skalvibage-700x1000-v3 noeddetrekanter-bage-kagelob-kager-opskrift-blog-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Jeg elsker nøddetrekanter og jeg må tilstå, at jeg har købt bagerens nøddetrekanter flere gange, men nu er det slut, jeg har fundet denne dejlige opskrift i min kasse med opskrifter og da jeg først fik den bagt, smagte den lige præcis, som vores bagers trekanter. Min familie er også vilde med denne kage, så den skal bestemt med på et af mine kaffeborde, som jeg tænker, at jeg vil holde, når vi er ovre alt det her corona og vi igen må samles en god håndfuld gæster. Jeg tænker, at kagerne skal være mindre, da der også skal andre kager på bordet.

Glæd jer iøvrigt til, at vi i næste uge begynder på julebagning, der kommer flere gode opskrifter og vi skal tage billeder af kagerne på søndag, så I kan nok regne ud, at jeg har været igang i et stykke tid, det har været super hyggeligt.

Nøddetrekanter overtrukket med mørk chokolade

  • 01:30
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Bund

  • 130 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 125 g flormelis
  • ½ dl piskefløde
  • 1 usprøjtet appelsin

Fyld

  • 125 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • 20 g mel
  • 80 g sukker
  • 150 g hasselnøddeflager

Chokoladeovertræk

  • 200 g mørk chokolade

Tips & Idéer

Tilsæt en blanding med salte peanuts i stedet for hasselnøddeflager.

Bland appelsinsaft i toppingen.

Bland revet marcipan i bunden.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Varm ovnen op til 180 grader
  2. Bland mel og bagepulver sammen
  3. Findel smørret og smuldr det i melet, så det bliver en grynet masse (du må gerne bruge en køkkenmaskine)
  4. Pisk æggene sammen med flormelis til en luftig masse
  5. Pisk fløden til skum
  6. Rør flødeskum i mel massen og rør det forsigtigt rundt
  7. Rør æggeblandingen i massen og bland det godt sammen
  8. Tilsæt reven appelsinskal
  9. Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir. Bradepanden måler ca 20 cm x 32 cm
  10. Bag kagen ved 180 grader i ca 20 min
  11. Tag kagen ud af ovnen og tryk den den ned i formen
  12. Skru ovnen op på 225 grader

Fyld

  1. Hæld fløde, mel og sukkeret i en gryde
  2. Smelt det og tilsæt hasselnøddeflagerne
  3. Smør nøddeblandingen ovenpå kagen
  4. Bag kagen i ovnen i 8 min, til nøddeblandingen bobler
  5. Afkøl kagen, den skal være helt kold
  6. Del kagen på midten, skær kanterne rene på siderne
  7. Skær kagen ud i kvadrater og del dem yderligere, nu har du trekanter

Chokoladeovertræk / Temperering

  1. Skær chokoladen ud i små stykker
  2. Tag ⅔ af chokoladen op i en skål
  3. Lad chokoladen smelte over et vandbad, dvs kog vandet i en gryde, sæt skålen ovenpå, pas på med at der ikke kommer vand i chokoladen
  4. Lad chokoladen blive blive 48-50 grader (brug et termometer)
  5. Kom den sidste ⅓ chokolade op i en skål
  6. Kom ⅔ af den smeltede chokolade op i det usmeltede chokolade og rør det sammen, til det er smeltet sammen
  7. Suppler med det smeltede chokolade indtil du har den konsistens/temperatur som chokoladen skal have dvs 31-31 grader
  8. Dyp kanterne på nøddetrekanterne i i chokoladen, skrab det overskydende chokolade af på kanten af skålen
  9. Lad nøddesnitterne stå indtil chokoladen er størknet

Relaterede opskrifter