Oprettet 25, March 2021
Påsketærte med chokolade og nødder
Lækker påsketærte lavet af linsedej, sandkagedej, toppet med en tosca masse og pyntet med mørk smeltet chokolade.
Historien bag opskriften
I år har jeg fundet 2 forskellige slags påskekager, som jeg vil forkæle jer med de næste par gange herinde på bloggen.
Forleden faldt jeg over denne opskrift på en påsketærte, opskriften er fra en Facebook gruppe jeg er medlem af: Connys Bagehjørne.
Det er en gammel opskrift og jeg tror, at den stammer fra AMO, den er meget sjov og anderledes, da den er sat sammen af flere forskellige kager. En linsedej, sandkage dej, toppet med en tosca masse og pyntet med mørk chokolade. I den oprindelige opskrift er den pyntet med kakaoglasur, jeg har valgt at pynte den med smeltet mørk chokolade, da jeg synes, at det giver kagen et løft. Den smager rigtig dejlig og den sammensætning af linsedej, sandkagedej og tosca massen gør, at det er en rigtig spændende og lækker kage, den kan sagtens bages hele året rundt.
Påsketærte med chokolade og nødder
- 02:00
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
Linsedej
- 100 g mel
- 50 g smør
- 25 g flormelis
- ½ æg
Sandkagedej
- 150 g mel
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æg
Tosca masse
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 20 g honning
- 40 g hasselnøddeflager
- 1 spsk mælk
Pynt
- 200 g mørk chokolade
Tips & Idéer
I stedet for en tosca masse, kan du lave en nøddekaramel masse og smøre oven på kagen
Pynt kagen med kakaoglasur.
Fremgangsmåde
Linsedej
- Hæld melet op i en røreskål
- Smuldr mel og smør sammen til en grynet masse
- Tilsæt sigtet flormelis
- Tilsæt æg og ælt det til det begynder at samle sig
- Tag dejen ud på køkkenbordet og saml det hurtigt sammen i hænderne
- Pak det ind i film og lad det stå i køleskab i ca ½ time
Sandkagedej
- Rør det bløde smør i ca 10 min
- Rør sukkeret i og rør igen i ca 10 min til det bliver en let og luftig masse
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Tilsæt mel og rør det sammen til en ensartet masse
Formning af kagen
- Rul linsedejen ud i en tykkelse på ½ cm
- Udstik en cirkel på 22 cm i diameter
- Læg linsedejen i en smurt springform
- Fordel sandkagedejen ovenpå linsedejen
- Bag kagen ved 180 grader i 15 min
Tosca masse
- Smelt smør, sukker og honning
- Tilsæt mælk og hasselnøddeflager
- Rør det godt sammen og lad det koge op under svagt blus
- Når kagen er bagt hældes tosca massen over kagen
- Bag kagen i yderligere 8-10 min
- Lad tærten afkøle
Pynt
- Hak den mørke chokolade i små stykker
- Smelt chokoladen i mikroovnen
- Start med 1 min og rør rundt
- Dette gentager du, til chokoladen næsten er smeltet
- Nu giver du chokoladen ca 10 sekunder ad gangen
- Chokoladen er klar, når chokoladen er flydende
- Smør kanterne med en pensel eller dyp kanten i chokoladen og drej kagen rundt, til den har fået chokolade hele vejen rundt