Oprettet 4, March 2021

Chokolade og karamelkage

Lækker, smagfuld chokolade og karamelkage med sprød bund, karamelfyld og pyntet med chokoladeovertræk.

chokolade-karamelkage-blog-bage-blog-kageblog-kager-skalvibage-700x1000-v3 chokolade-karamelkage-blog-bage-kageblog-kager-blog-skalvibage-700x1000-v2 chokolade-karamelkage-blog-bage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Denne opskrift fandt jeg på Sofiesspisekammer.dk for flere år siden, hvor vi skulle have gæster til spisning, den skulle bruges til kaffen og den blev skåret ud i små stykker.

Det skulle efter sigende være en australsk kage også kaldet chocolate caramel slice, den kan købes alle steder, caféer, bagerier og sågar i deres supermarkeder.

Det er en meget sød kage og jeg synes at den smager fantastisk, selv min familie, som fik resterne, var vilde med den og det er en kage, du bare ikke kan lade stå, så den holder ikke så længe. Den kan holde sig nogle dage i køleskabet, eller du kan skære den ud i små stykker, fryse den ned og tage op efterhånden,som du skal bruge den.

Den vil evt egne sig godt som en lækker dessert kage sammen med andre små kager eller til kage tapas serveret sammen med kaffe.

Chokolade og karamelkage

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Bund

  • 190 g smør
  • 200 g mel
  • 200 g brun farin
  • 75 g kokos

Karamelfyld

  • 1 ½ dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 4 spsk sirup/ahorn
  • Lidt salt
  • 50 g smør

Chokoladeovertræk

  • 190 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Tips & Idéer

Tilsæt lidt appelsinsaft til chokoladeovertrækket

Smelt lidt mælke chokolade og hvid chokolade hver for sig, dryp de 2 slags chokolade over den mørke chokolade. Træk et træspyd gennem chokoladerne, så det danner et mønster.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smelt smørret
  2. Bland det sammen med brun farin, kokos og mel
  3. Rør det godt sammen
  4. Tryk dejen ud i et fad beklædt med bagepapir, der måler ca 20 x 30 cm, dejen må ikke trykkes for hårdt ellers bliver kagen hård
  5. Bag bunden ved 175 grader i 12-15 min

Karamelfyld

  1. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og sirup i en gryde
  2. Lad det koge op under konstant omrøring
  3. Lad det koge under svag varme i ca 10 min eller til karamellen begynder at blive mørkere
  4. Hæld karamellen over den bagte bund
  5. Bag kagen yderligere i ca 10-15 min ved 175 grader
  6. Lad kagen køle af

Chokoladeovertræk

  1. Hak chokoladen fint
  2. Smelt smørret
  3. Rør chokoladen i. Chokoladen skal være helt opløst
  4. Overtræk kagen med chokoladen
  5. Lad kagen stå i et par timer, bliver dog bedst hvis den står i køleskabet natten over
  6. Skær kagen ud i passende størrelser

Relaterede opskrifter