Oprettet 8, October 2020
Valnøddelagkage med friske brombær
Lækker valnøddelagkage med flødeskum, hakkede valnødder, flødeskum, valnødder og friske brombær.
Historien bag opskriften
På ethvert kaffebord, hvor du serverer f.eks boller og kringle, hører der også en lagkage til, det er min mening og det jeg har været vant til, da jeg som barn var med mine forældre til kaffebord, det var meget traditionelt, men utroligt hyggeligt, men det kan selvfølgelig være, at du har været vant til noget andet. Nu har jeg efterhånden fået lagt mange kager op på min blog og jeg håber selvfølgelig, at du har haft tid og lyst til at bage og at du har fået lyst til at invitere til kaffebord hjemme hos dig.
Jeg kunne nemlig godt tænke mig, at vi igen fik lyst til at invitere til kaffebord, hvor der er mere end 1 slags kage, jeg synes nemlig, at det er mega hyggeligt. Jeg mødte forleden en af mine tidligere kollegaer, som synes, at der var mange dejlige opskrifter og mange forskellige kager på min blog, hun havde dog ikke selv bagt nogen af dem, hun ville hellere inviteres til kaffebord hjemme hos mig, det må jeg så gøre, når vi har nogenlunde styr på corona situationen.
I denne uge får du opskriften på en valnøddelagkage, en super dejlig opskrift og meget nem at lave, den kan du prøve næste gang du inviterer gæster.
Valnøddelagkage med friske brombær
- 01:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 4 æg
- 200 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 100 g valnøddekerner
- 60 g hvedemel
- 35 g kartoffelmel
Fyld og pynt
- Flødeskum
- Hakkede valnødder
- Hele eller halve valnødder
- Friske brombær
Tips & Idéer
Drys evt med sukker rørte brombær på første bund, sammen med flødeskum og valnødder.
Lav lagkagen dagen før og læg den sammen, pynt den på dagen.
Pynt lagkagen med andet frugt f.eks jordbær og drys evt med kakao.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen og stil den på 200 grader
- Pisk æg og flormelis til en luftig masse i ca 10 min
- Tag ca 12 valnødder fra til pynt og hak resten af valnødderne
- Bland de 2 slags mel, bagepulver og de hakkede valnødder
- Vend forsigtigt blandingen i æggemassen
- Smør en springform ca 24-26 cm med flydende margarine
- Hæld dejen i springformen
- Bag lagkagen ved 200 grader i ca. ½ time, stik evt i kagen med en strikkepind, der må ikke være dej på, når du trækker strikkepinden op
- Køl kagen af og tag den ud af springformen
- Pisk fløden til flødeskum
- Flæk lagkagen i 2 bunde, evt 3 bunde
- Fordel halvdelen af flødeskummet på den ene bund, drys med hakkede valnødder
- Læg den 2. bund ovenpå og pynt den med flødeskum, de hele/halve valnødder
- Pynt med friske brombær lige inden serveringen