Oprettet 28, October 2021
Mørdejskager med vaniljecreme
Lækre sprøde mørdejskager lagt sammen med vaniljecreme, pyntet med appelsinglasur og små appelsin trekanter.
Historien bag opskriften
Jeg elsker at arbejde med mørdej og mørdejskager, jeg synes, at det bliver til nogle utrolige lækre kager og det er forholdsvis nemt at arbejde med. Det har taget mig lang tid, at finde ud af fidusen ved at lave mørdej, det er nemlig vigtigt, at mørdejen ikke bliver hård, for så knækker den, når den rulles ud. Det skal være en lækker blød dej, men heller ikke så blød, at du ikke kan flytte med dejen.
Ofte når jeg laver tærter med mørdej, bliver der mørdej i overskud, det har jeg mange gange brugt til at lave hindbær snitter af, men nu får du opskriften på en anden kage, hvor du kan bruge resterne af din mørdej, så det ikke går til spilde. Kagen her egner sig fint til kage tapas.
Du kan bruge noget andet fyld f.eks en appelsinmousse og du kan pynte den med almindelig hvid glasur og drys med hakkede pistacienødder.
Mørdejskager med vaniljecreme
- 01:00
- 15 personer
- Middel
Ingredienser
Dej
- 150 g koldt smør
- 225 g mel
- 4 spsk flormelis
- 1 æggeblomme
Creme
- ¼ l mælk
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- Kornene fra ½ vaniljestang
- 1 ½ spsk maizena
- 1 ½ dl fløde
Glasur
- 75 g flormelis
- 1 ½ spsk appelsinsaft
Pynt
- Små appelsin trekanter
Tips & Idéer
Lav en appelsinmousse og læg imellem kagerne.
Pynt kagerne med en alm hvid glasur og drys med hakkede pistacienødder.
Fremgangsmåde
Dej
- Skær den kolde smør i mindre stykker
- Bland sukker i melet
- Smuldr smørret sammen med melblandingen, indtil det bliver en grynet masse
- Tilsæt æggeblommen
- Saml dejen hurtigt, pak dejen ind i film og lade dejen hvile i køleskabet i ½ time
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på 25 x 30 cm ca ½ cm i tykkelsen
- Skær ud i firkanter af 5 x 5 cm
- Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Gør det samme ved den anden halvdel dej
- Der bliver 30 kager af denne portion
Creme
- Pisk mælk æg, vanilje og maizena sammen i en gryde
- Varm cremen langsomt op
- Kog den nogle minutter under piskning
- Kom cremen i en skål
- Læg film ned over cremen og lad den afkøle i køleskabet
- Pisk fløden stiv
- Vend flødeskummet i den afkølede creme
Glasur
- Pres appelsinsaft af ½ appelsin
- Bland flormelis og appelsinsaft
- Rør det godt sammen
Pynt
- Skær appelsinen ud i skiver og skær igen ud i små trekanter
Montering
- Tag halvdelen af kagerne og kom en passende mængde creme på hver
- Læg den anden halvdel af kagerne ovenpå
- Smør glasur ovenpå
- Pynt med appelsin trekanter
- Kagen bliver blød, hvis den står for længe