Oprettet 30, January 2020

Medaljer med kagecreme og flødeskum

Nemme, lækre, gammeldags mørdejs medaljer med kagecreme og flødeskum pyntet med flormelis glasur, flødeskum og frysetørret hindbær.

medaljer-med-kagecreme-opskrift-bage-kage-skalvibage-700x1000-v2 medaljer-med-kagecreme-opskrift-nem-bage-kage-skalvibage-700x1000-v4 medaljer-med-kagecreme-opskrift-kage-bage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Da jeg var barn, hjalp jeg en klassekammerat med at sælge sukkersyge mærker. Vi cyklede rundt i de små byer, i nærheden af hvor vi boede og solgte dem til de, der havde lyst til at støtte en god sag. I den forbindelse kom vi forbi en af vores lærer på den skole, hvor vi gik. Hun hed Fru Andersen og var den ældste lærer på skolen, hun boede sammen med hendes mand Jens Peter og Jens Peter kørte Fru Andersen til og fra skole hver eneste dag i deres lyseblå Anglia.

Da vi kom forbi Fru Andersen den dag, blev vi inviteret ind i hendes hyggelige køkken og vi blev budt på en medalje og sodavand. Det var første gang, jeg smagte en medalje og det var så absolut kærkommen hos os tøser, da vi jo havde kørt mange kilometer. Vi havde Fru Andersen til husgerning i 7. Klasse og det var i 1971. Det var dengang blevet besluttet, at drengene også skulle have husgerning, så vi var det første hold, der prøvede det af. Det var ikke nemt for Fru Andersen at styre drengene, da de var nogle lømler og hun var jo også en ældre dame på det tidspunkt, men hun var knusende dygtig og meget økonomisk.

Idag elsker jeg stadig medaljer og da de er så nemme at lave,er det en kage,som af og til findes på mit kagebord. Prøv dem og jeg er sikker på, at du også vil blive glad for dem.

Medaljer med kagecreme og flødeskum

  • 01:30
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 125 g mel
  • 90 g smør
  • 40 g sigtet flormelis
  • 1 æggeblomme

Kagecreme

  • 1 æg
  • 1-2 spsk sukker
  • 1-2 spsk mel
  • 2 ½ dl mælk
  • Kornene af ½ stang vanilje eller vaniljesukker efter smag

Pynt

  • Glasur af 100 g flormelis og 1-2 spsk kogende vand
  • Flødeskum
  • Frysetørret hindbær

Tips & Idéer

Du kan lave mørdejen dagen før, du skal bruge den. Mørdejen kan holde sig 1-2 uger i køleskab.

Dejen kan også fryses.

Bagte medaljer kan gemmes i en kagedåse foret med bagepapir. Du kan pynte medaljerne med chokoladeglasur eller farvet glasur.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Mel og det blødgjorte smør smuldres sammen
  2. Flormelis sigtes i
  3. Dejen samles med ægget
  4. Vær opmærksom på at dejen kun må æltes let sammen
  5. Lad dejen hvile i køleskab i ½ times tid
  6. Rul dejen ud på et meldrysset bord imens den er kold, så er den nemmere at arbejde med
  7. Dejen skal rulles tyndt ud, stikkes med en udstikker eller et glas i den størrelse du synes
  8. Bag dem ved 175 grader i 10-12 min indtil de er gyldne. Lad dem afkøle på på bagepapiret oven på en bagerist

Kagecreme

  1. Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde, til du har en glat overflad
  2. Pisk mælken i
  3. Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
  4. Varm cremen langsomt imens du rører i den
  5. Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen og hældes over i en skål
  6. Læg evt husholdningsfilm ned over cremen eller drys et lille lag sukker hen over, så cremen ikke trækker skind
  7. Køl cremen ned og når den er afkølet rør den godt igennem

Glasur

  1. Kog vandet og tilsæt 1-2 spsk vand til flormelis og rør det sammen, konsistensen må ikke være for tynd, da det vil flyde ud

Pyntning

  1. Læg en klat kagecreme på en medalje i midten, pynt med flødeskum rundt i kanten, så medaljen er dækket. Nemmest med en sprøjtepose. Tag en medalje og læg oven på. Pynt med glasur, flødeskum og frysetørret hindbær

Relaterede opskrifter