Oprettet 20, February 2020

Kaffebrød med makron

Lækre, sprøde og velsmagende kaffebrød, som er nemme at lave. Kaffebrød med sprød bund og fantastisk makronmasse på toppen evt. med koldt smør på bagsiden eller toppen.

kaffebroed-bagning-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v1 kaffebroed-bagning-opskrift-kage-bage-skalvibage-700x1000-v2 kaffebroed-kageblog-bagning-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

For et stykke tid siden tog min mand Lars og jeg på en køretur i vores lille Smart. Turen gik til Kerteminde, Fyns Hoved og vi sluttede af ved Bregnør havn. Vi havde taget kaffe med og undervejs var Lars inde og købe kage, jeg havde ikke noget hjemmebag liggende. Han havde købt et kaffebrød med makrontop og en hanekam.

Vi kørte ud til Bregnør havn og fik vores kaffe og kage med den smukkeste udsigt ud over en dejlig lille havn og vandet omkring. Det var bestemt ikke det mest perfekte vejr, det stormede, men heldigvis regnede det ikke. Det er den bedste kop kaffe og det bedste kage, jeg har fået længe og I der ved hvordan en Smart er indrettet vil vide, at her kommer man hinanden ved, når man sidder i den bil, men vi hyggede os på trods af at vejret.

Jeg har aldrig smagt et kaffebrød før, men Lars fik det ofte som barn og han er helt vild med det. Jeg smagte et stykke og jeg må sige,at det smagte dejligt, så da vi kom hjem igen, gik jeg på jagt i mine gemmere og bøger for at finde en opskrift. Jeg havde ikke nogen og gik derfor på nettet, her fandt jeg en opskrift fra Spisestuen, som er perfekt. Jeg har lavet kagen nogle gange og jeg synes, at den smager fantastisk, nogle smører koldt smør på, det er jeg dog ikke så vild med.

Kaffebrød med makron

  • 02:30
  • 8 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Brød

  • 12,5 g gær
  • 1,25 dl lunt vand
  • 250 g hvedemel
  • 25 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ æg

Makronmasse

  • 300 g marcipan
  • 300 g sukker
  • 3-4 æggehvider
  • 2 spsk mel (strøgne)
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Tips & Idéer

Bag brødet dagen før og lad det stå i køleskabet, skær det ud i stykker inden du sprøjter makronmassen på.

Bag brødet og læg det i fryseren, tag det op, lad det tø op ved stuetemperatur, skær det ud i stykker og sprøjt makronmassen på og bag brødet

Har du makronmasse i overskud, kan du fryse det, tag det ud, sprøjt det på brødet og bag kaffebrødet. Smør evt smør på bunden eller toppen og spis kaffebrødet

Fremgangsmåde

Brød

  1. Rør gær og vand sammen til gæren er helt opløst
  2. Tilsæt ægget og rør sammen
  3. Bland mel, sukker, salt, kardemomme sammen
  4. Tilsæt blandingen til vandet og rør det godt sammen
  5. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen sammen i ca 10 min, så den er blød og elastisk
  6. Sæt dejen til hævning i 45 min
  7. Slå dejen ned ( dette er vigtigt )og form dejen til et fladt brød, rul dejen ud til ca 16 x 30 cm
  8. Lægges på en bageplade og efterhæver i 30 min
  9. Pensles med vand
  10. Bages ved 200 grader i 15 min
  11. Afkøles

Makronmasse

  1. Riv marcipanen på et rivejern
  2. Rør marcipan, sukker og vaniljesukker godt sammen
  3. Tilsæt æggehvide lidt af gangen, massen må ikke blive for tynd. Det skal være stift
  4. Det kan være, at du ikke skal bruge alt æggehviden (Prøv dig frem)
  5. Bland hvedemel med bagepulver
  6. Rør det i massen
  7. Kom massen i en sprøjtepose uden tyl
  8. Klip et hul på ca 2 ½ cm
  9. Skær brødet ud i ca 1 ½ cm brede stykker. Der bliver ca 15-16 stykker
  10. Læg dem på en bageplade med bagepapir
  11. Sprøjt makronmassen på og vær opmærksom på at du ikke fylder helt ud til kanten, da det flyder ud under bagningen
  12. Bag brødet ved 200 grader i ca 15 min til makronmassen er gylden
  13. Afkøles

Relaterede opskrifter