Oprettet 13, May 2022

Mørdejskager med flødeskum og karamel

Lækre sprøde mørdejskager med fyld af koldt flødeskum og pyntet med hjemmelavet karamelstykker.

moerdejskager-med-floedeskum-bage-kager-skalvibage-700x1000-v1 moerdejskager-med-floedeskum-bageblog-kager-skalvibage-700x1000-v3 moerdejskager-opskrift-med-floedeskum-bage-kager-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Jeg kan godt lide at arbejde med mørdej, du kan nemlig lave rigtig mange forskellige kager med mørdej. Lige nu er det sæson for rabarber, lav en rabarbercreme, pynt med flødeskum og evt rabarberstøv eller lav en karamelcreme.

Ugens opskrift er på disse lækre sprøde mørdejskager med flødeskum og pyntet med knust hjemmelavet karamel, det er de mest simple kager, du kan lave. Jeg kan garantere dig, for at de smager super godt, min svigersøn kunne ihvertfald god lide dem og der blev hurtigt spist nogle stykker, da han var på besøg.

Kagerne kan ikke stå alt for længe med fyld i, de bliver nemlig hurtigt bløde, så bag en stak kager og gem dem i en kagedåse foeret med bagepapir, så har du altid nogle kager, hvis du skulle få uventede gæster.

Mørdejskager med flødeskum og karamel

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 125 g mel
  • 90 g blødt smør
  • 40 g sigtet flormelis
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 2,5 dl fløde

Karamel

  • 100 g sukker
  • 1-2 spsk vand

Tips & Idéer

Lav en karamelcreme og fyld i kagerne, pynt med flødeskum.

Lav en rabarbercreme, pynt med flødeskum og rabarberstøv.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Mel, sigtet flormelis og det blødgjorte smør smuldres sammen
  2. Dejen samles med ægget
  3. Vær opmærksom på at dejen kun må æltes let sammen
  4. Lad dejen hvile i køleskab i ½ times tid
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord imens den er kold, så er den nemmere at arbejde med
  6. Dejen skal rulles tyndt ud, stikkes med en udstikker eller et glas, der er et par cm større end formen (Der bliver ca 24 små skaller).
  7. Bag dem ved 175 grader i 8-10 min. indtil de er gyldne. Vend dem herefter forsigtigt ud af formene og lad dem afkøle helt

Karamel

  1. Put ingredienserne i en gryde
  2. Varm sukkermassen langsomt op ved svag varme
  3. Rør stille i det engang i mellem
  4. Efterhånden bliver massen brunlig
  5. Når sukkeret er helt smeltet og det har en fin konsistens, hældes massen ud på et stykke bagepapir
  6. Glat massen ud, så det bliver et tyndt lag
  7. Lad karamellen afkøle
  8. Når den er helt stiv, kan du knuse karamellen

Fyld

  1. Pisk fløden til flødeskum
  2. Fyld flødeskummet i en sprøjtepose med den tyl, du har lyst til at bruge
  3. Fyld flødeskummet i kagerne
  4. Pynt med knuste karamelstykker
  5. Du kan evt knuse noget af karamel til meget små stykker og tilsætte i flødeskummet
  6. Vær opmærksom på, at flødeskummet bliver brunligt pga karamellen

Relaterede opskrifter