Oprettet 3, February 2022
Chokolademedaljer af mørdej
Lækre sprøde medaljer lavet af mørdej med kakao, lagt sammen med appelsin smørcreme og pyntet med chokoladeglasur, kokos og appelsingele', en skøn opskrift af Kirsten Hüttemeier.
Historien bag opskriften
Dette er en fantastisk opskrift på chokolademedaljer lagt sammen med en appelsin smørcreme og pyntet med kokos, det er en dejlig opskrift fra Kirsten Hüttemeier, den stammer fra en af bagegrupperne, jeg er medlem af. Jeg har altid elsket, at se Kirsten Hüttemeier i fjernsynet dengang, hun var populær.
Hun debuterede i 1995 på fjernsynet som TV kok, du kan stadig se hendes udsendelser på TV2 Nord. Jeg mindes hendes skåneærmer, som hun havde på, dem er der mange, der har grinet af, men de fungerede. Det var altid simple opskrifter, hun lavede, hun nåede at udgive 55 kogebøger, så vi må sige, at hun var en produktiv dame.
Chokolademedaljer af mørdej
- 00:45
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 225 g mel
- 125 g sukker
- 3 toptsk kakao, obs at det er tsk
- 175 g koldt smør
- 1 æg
Appelsin smørcreme
- 100 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 æg
- 2 spsk appelsinmarmelade
- Reven skal af en økologisk appelsin
Glasur
- 175 g sigtet flormelis
- 2 toptsk kakao, obs at det er tsk
- 3 spsk kogende, stærk kaffe
- Kokosmel
- Evt appelsingele'
Tips & Idéer
Lav en chokolade creme og læg det imellem kagerne.
Lav en chokoladeglasur til toppen og pynt med friske bær.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Del det kolde smør i mindre stykker
- Smuldr smørret i melet, kakaoen og sukkeret til det er en grynet masse. Du må gerne bruge din køkkenmaskine
- Tilsæt æg og saml dejen hurtigt
- Pak dejen ind i film og sæt det i køleskabet i ca ½ time
- Rul dejen ud til en tykkelse på ca 0,5 cm
- Brug en udstikker på ca 6 cm og stik ud til medaljer, der bliver ca 24 stk
- Bages ved 175 grader i ca 8-10 min
- Lad kagerne afkøle
Appelsin smørcreme
- Pisk det bløde smør og flormelis sammen til en luftig hvid masse
- Tilsæt æg, appelsinmarmelade og reven appelsinskal og pisk det godt sammen
- Stil det gerne i køleskabet, så det er kold, når du skal sprøjte det ud
- Put smørcreme i en sprøjtepose med en passende tyl
- Sprøjt smørcreme ud på den ene halvdel af medaljerne 12 stk
- Læg de andre 12 stk ovenpå
Glasur
- Bland flormelis og kakao sammen
- Tilsæt det kogende kaffe
- Rør glasuren sammen
- Pynt kagerne med glasuren
- Pynt med kokos og evt appelsingelé