Oprettet 12, August 2021

Æbleskaller med marcipan og kanel

Lækre sprøde æbleskaller lavet af mørdej med fyld af marcipanmasse, æblestykker og drysset med kanel.

aebleskaller-opskrift-kager-blog-skalvibage-700x1000-v3 aebleskaller-kage-blog-skalvibage-700x1000-v1 aebleskaller-kageblog-kager-kageblog-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Mange af jer er sikkert færdige med at holde ferie og I er vendt tilbage på arbejdet. I denne uge begynder de fleste børn i skole igen og hverdagen er ved at vende tilbage, måske er der mange af jer, der igen er begyndt at bage, så denne uges kage kunne være dit weekend projekt.

Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med små kager og især kager med mørdej. Denne uges opskrift er igen en gammel opskrift og her er det en mørdejskalle hvor der er brugt en lækker marcipanmasse med æblestykker i og kagerne er drysset med kanel. Du kan også drysse dem med en smule flormelis for at give kagen lidt sødme, men den smager altså også godt, som den er. Igen er der en kage, du kan bruge til at tage med på tur, eller hvis du laver dem små, kan de bruges til kagetapas.

Æbleskaller med marcipan og kanel

  • 01:15
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Skaller

  • 1 ½ dl mel
  • 1 ½ spsk sukker
  • 1 knivspids bagepulver
  • 50 g koldt smør
  • ¾ sammenpisket æg

Marcipanfyld

  • 200 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 2 æg
  • 4 spsk mel
  • 2 revne mandler, gerne bitre
  • 1-2 æbler med frisk og syrlig smag
  • 2 tsk kanel

Tips & Idéer

Brug brombær eller blåbær i stedet for æbler.

Skallerne kan fryses og tages op ved brug.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Bland mel, bagepulver, sukker
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det med melet til det bliver en grynet masse
  3. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen
  4. Pak dejen ind i film og lad det hvile i køleskabet i ca ½ time
  5. Du kan med fordel lave dejen i en foodprocessor

Fyld

  1. Riv marcipanen fint
  2. Rør marcipanen sammen med det bløde smør
  3. Tilsæt æggene 1 ad gangen
  4. Tilsæt mel, bagepulver og de revne mandler til marcipanmassen

Skaller

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord
  2. Smør formene med flydende margarine, brug runde eller aflange forme
  3. Beklæd formene med mørdejen og tryk mørdejen godt ned i formen
  4. Fordel marcipan fyldet i formene
  5. Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker
  6. Tryk æblestykkerne ned i marcipanfyldet
  7. Drys med kanel hen over kagerne
  8. Bag kagerne ved 200 grader i ca 15 min
  9. Lad kagerne køle af i formene, vend dem forsigtigt ud
  10. Lad dem blive kolde og server dem samme dag

Relaterede opskrifter