Oprettet 6, November 2019

Små lækre vandbakkelser

Små lækre vandbakkelser fyldt med fløde/kagecreme og pyntet med flødeskum og ribsgelé.

vandbakkelser-opskrift-bage-kage-bageopskrif-bage-skalvibage vandbakkelser-kage-bagning-bageopskrif-opskrift-bage-skalvibage vandbakkelser-kage-bageopskrif-opskrift-bage-skalvibage

Historien bag opskriften

Da jeg var barn bagte min mor altid kage til weekenden. Det var selvfølgelig for at hygge, men også for at have noget at byde gæster, hvis der kom nogle på besøg. Min mor plejede ind imellem at bage stænger af vandbakkelsesdej og så pyntede hun dem med flormelis glasur. Det var dog ikke min favorit dengang.

Da jeg gik igang med bloggen, var det en af de første opskrifter, jeg gik igang med. Det gjorde jeg, fordi jeg synes, at de fortjener at komme tilbage på kagebordet. De er utroligt lækre og nemme at lave. Du kan lave mange forskellige slags fyld og komme i.

Små lækre vandbakkelser

  • 01:30
  • 6 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 2 dl vand
  • 85 g smør
  • 100 g mel
  • 2 store æg eller 3 små

Kagecreme

  • 1 æg
  • 1-2 spsk sukker
  • 1-2 spsk mel
  • 2 ½ dl mælk
  • Kornene af ½ stang vanilje eller vanilje sukker efter smag
  • ½ dl fløde

Pynt

  • Flødeskum
  • Ribsgelé

Tips & Idéer

Du kan sagtens fryse vandbakkelserne rå. Når du skal bruge dem, tager du dem op og lader dem tø ved stuetemperatur.

Du kan også lave andet fyld til dine vandbakkelser.

Fremgangsmåde

  1. Kom smør og vand i en gryde
  2. Bring det i kog
  3. Skru ned for blusset
  4. Hæld melet i og rør det godt sammen. (Du kan bruge en elpisker hvis det er for anstrengende at piske i hånden)
  5. Når dejen slipper tages gryden væk fra blusset
  6. Hæld dejen op i en skål til afkøling
  7. Pisk æggene sammen
  8. Når dejen er lunken piskes æggene i massen lidt efter lidt. (Jeg bruger min køkkenmaskine til at røre dejen samme)
  9. Dejen piskes til den er lind (blød konsistens)
  10. Læg bagepapir på en bageplade
  11. Sæt dejen på med 2 skeer eller put dejen i en sprøjtepose og sprøjt det ud på bagepladen
  12. Bag dem i ovnen ved 175 grader i 20 min.
  13. Åben ikke ovnen det første kvarter, ellers falder vandbakkelser sammen
  14. Vandbakkelsen skal mærkes lette og luftige, så er de færdige
  15. Lad vandbakkelserne blive kolde
  16. Skær et lille snit i vandbakkelsen
  17. Fyld vandbakkelsen med kagecreme og pynt med flødeskum

Relaterede opskrifter