Oprettet 15, July 2021
Marcipankage med kirsebærskum
Lækker, blød, luftig og smagfuld marcipankage med masser af marcipan serveret med en dejlig frisk kirsebærskum lavet af flødeskum og græsk yoghurt tilsat kirsebærsauce.
Historien bag opskriften
Jeg er så heldig at have en masse søde kollegaer, som rigtig gerne vil prøvesmage mine kager, for det er ikke altid, at jeg har smagt kagerne, når jeg bager dem.
Jeg havde denne marcipankage med på arbejde og en af prøvesmagerne kunne fortælle, at hun vidste rigtig meget om marcipan og marcipankager, dette fordi hun havde haft en onkel, der var konditor, så hun havde smagt mange forskellige slags marcipankager og den respons hun gav mig var, at den smagte lige tilpas med marcipan og at det hun hæftede sig ved, var at den var let og luftig, nogen gange kan en kage godt blive lidt tung i det, hvis der er meget marcipan i.
For noget tid siden købte jeg en større minihakker til, når jeg skal hakke større portioner og den brugte jeg, da jeg skulle findele marcipanen. Jeg er sikker på, at det er derfor, at kagen blev så lækker og luftig, for marcipan var virkelig findelt.
Marcipankage med kirsebærskum
- 01:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 300 g marcipan
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 1/2 spsk. mel
Kirsebærskum
- 2,5 dl fløde
- 5 tsk kirsebærsauce
- 2-3 spsk græsk yoghurt
Pynt
- Flormelis
- Friske kirsebær
Tips & Idéer
Server kagen med henkogt frugt.
Tilsæt saft og revet skal fra ½ økologisk appelsin for at give kagen ekstra smag.
Fremgangsmåde
Dej
- Tænd ovnen på 175 grader
- Smør en rund springform ca 24 cm i diameter
- Drys den indvendigt med mandelflager
- Riv marcipanen meget fint på et rivejern eller en minihakker
- Hæld massen op en røreskål
- Tilsæt æggene et efter et
- Rør dejen godt sammen, så det bliver en luftig dej
- Bland mel og bagepulver
- Tilsæt melblandingen og vend det i massen med en dejskraber
- Sørg for at melet er helt rørt ud
- Hæld dejen i formen
- Bag kagen i den nederste del af ovnen ved 175 grader i ca 35 min, indtil kagen er gylden oven på
- Når kagen er færdig må den helst ikke være højere end 5 cm, hvis den bliver for høj, kan du evt skære noget af bunden
- Lad den stå i formen i nogle minutter
- Vend kagen forsigtigt ud på en bagerist
- Lad kage køle helt af
- Drys den med sigtet flormelis inden servering
Kirsebærskum
- Pisk fløden til flødeskum
- Tilsæt kirsebærsauce (jeg har købt min færdigt)
- Tilsæt græsk yoghurt
- Rør det hele sammen og stil det i køleskab til kagen skal serveres