Oprettet 24, June 2021
Klassisk jordbærmazarinkage
Lækker mørdejsbund med fyld som til en mazarinkage, pyntet med flormelis, friske jordbær og serveret med en lækker kold cremefraiche rørt med vanilje og flormelis
Historien bag opskriften
Her i sommermånederne er det fantastisk at kunne bage/serverer lette og nemme kager med sæsonens bær såsom jordbær, solbær, ribs, blåbær og brombær, Flere af disse kager kan også bruges som dessert, når du inviterer til grillaften sammen med familie eller venner.
Denne lækre jordbærmazarinkage kan laves på forhånd og fryses ned, indtil du skal bruge den, så kan du vælge, om den skal serveres lun eller kold og med de bær, som du har lyst til.
Jeg synes, at det er en fantastisk kombination med en mørdej og marzarindej, det er dog ikke den samme opskrift på mazarinkage, som den der ligger på bloggen i forvejen, dette er en lettere udgave af en mazarinkage, men det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Klassisk jordbærmazarinkage
- 02:00
- 12 personer
- Middel
Ingredienser
Mørdej
- 150 g mel
- 110 g koldt smør
- 50 g flormelis
- ½ æg
Fyld
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- 100 g smuttede finthakkede mandler
- 2 tsk mandelessens
Creme
- 250 g cremefraiche
- 50 g flormelis
- 2 tsk vaniljepulver
Pynt
- 200 g friske jorbær
- Flormelis
- Evt mynte
Tips & Idéer
Server kagen med flødeskum, vaniljeis eller en karamelcreme.
Brug andre bær f.eks blåbær eller brombær.
Fremgangsmåde
Mørdej
- Mel og flormelis blandes
- Det kolde smør deles i mindre stykker og smuldres sammen med melblandingen til en grynet masse. Jeg bruger min køkkenmaskine
- Tilsæt det ½ æg og saml dejen hurtigt sammen
- Stil mørdejen i køleskab i ½ time
- Rul mørdejen ud i ca ½ cm tykkelse
- Anbring dejen i et smurt tærtefad på ca 22 cm i diameter eller brug et aflangt tærtefad
- Prik huller i mørdejsbunden med en gaffel
Creme
- Bland cremefraiche, flormelis og vaniljepulver godt sammen
- Stil cremen i køleskabet indtil den skal bruges
Fyld
- Rør det bløde smør (det skal vær meget blødt) i ca 5 min
- Tilsæt sukkeret og rør det godt sammen
- Til æggene et efter et
- Tilsæt de smuttede hakkede mandler og rør det kortvarigt sammen
- Hæld fyldet ovenpå mørdejen
- Sæt kagen i køleskabet i ½ time
- Bag kagen ved 180 grader i ca 25-30 min, indtil kagen er lysebrun
- Tag kagen ud og lad den afkøle
- Rengør jordbærerne og skær dem i skiver
- Pynt kagen med jordbærerne og mynten
- Server kagen med den rørte creme fraiche
- Du kan servere kagen både lun og kold