Oprettet 23, July 2020
Ribskage med marengs
Lækker ribskage fyldt med dejlige ribs og toppet med en sød marengs.
Historien bag opskriften
Noget af det jeg synes er det bedste ved sommersæsonen, er selvfølgelig, at det er sæson for jordbær, hindbær, ribs og solbær. Nogle af jer har dem selv i haven, andre må ligesom jeg ud at købe bærerne. Vi har en stor have, men det er en skyggehave, så det er begrænset, hvor meget vi kan have andet end træer. Dem er vi til gengæld også utrolig glade for. Vi har blandt andet et meget gammelt bøgetræ, som fylder hele den ene græsplæne og det er fantastisk at følge årets gang igennem træet.
Jeg fandt forleden et super godt sted med selvpluk af ribs og solbær, nemlig Ejlsøgaard frugt og bær som ligger lige i nærheden af, hvor vi bor. Jeg fik lov til at komme uden for åbningstid for at plukke ribs og solbær til mine kager, det er et utroligt dejligt sted og super service. Jeg gik derude i det flotteste solskin sammen med deres hund og plukkede de bær, jeg skulle bruge mine kager.
Kageopskriften I skal have i denne uge, har jeg fundet inde på Spisestuens hjemmeside, den måtte jeg simpelthen prøve og jeg synes at, det er en meget lækker kage og den fortjener at blive bagt af jer.
Ribskage med marengs
- 01:00
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 3 æggeblommer
- 125 g sukker
- Korn af 1 vaniljestang eller brug 1 tsk vaniljesukker
- 75 g smeltet smør
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
- 250 g ribs
Marengs
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
Tips & Idéer
Du kan vælge andre bær end ribs.
Du kan lave kagen i en mindre bradepande eller lav kagerne i små forme i stedet.
Fremgangsmåde
Dej
- Pisk æggeblommerne god med sukker og vaniljekorn(vaniljesukker)
- Smelt smørret
- Rør smørret i massen
- Bland mel og bagepulver
- Vend det i dejen sammen med mælken
- Brug en springform på 24-26 cm og beklæd den med bagepapir eller smør formen godt med margarine godt også op ad kanterne
- Fordel ribsene over kagen
- Bag den ved 180 grader(varmluft) i 20 min
Marengs
- Pisk æggehviderne næsten stive
- Pisk halvdelen af sukkeret i
- Pisk i 2-3 min
- Pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen og pisk godt imellem hver
- Når kagen har bagt i 20 min tages den ud af ovnen og marengsen fordeles over kagen
- Bag den i ca 15 min til marengsen er gylden