Oprettet 2, July 2020

Marengskage med friske jordbær

Lækker og sød kage med marengs flot pyntet med flødeskum og jordbær i skiver. Opskriften er den samme som til en guldlagkage eller også kaldet en marengslagkage

marengskage-bage-blog-kage-kageblog-kager-skalvibage-700x1000-v2 marengskage-bage-blog-kage-kageblog-blog-kager-skalvibage-700x1000-v3 marengskage-bage-blog-kage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Denne dejlige opskrift fandt jeg i min opskrifts kasse. Det er en opskrift, som stammer fra min mor. Hun var super dygtig til at bage den, hun bagte den i flere år til vores børns fødselsdage, det var inden jeg selv begyndte at bage. Hendes var lavet som en lagkage og hun brugte kun flødeskum som fyld og pynt, jeg har altid elsket den lagkage. Jeg har denne gang lavet den i en bradepande og brugt jordbær som pynt, da det jo lige er sæson for dette. Det er en rigtig dejlig sommerkage og jeg synes godt at man kan bruge den som dessert. Du kan evt bare lave marengsen og server den med is.

Marengskage med friske jordbær

  • 01:00
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Bund

  • 5 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 4 spsk fløde
  • 100 g smeltet smør
  • 125 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 175 g sukker
  • 50 g grofthakkede mandler

Fyld

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker

Pynt

  • 500 jordbær

Tips & Idéer

Bundene kan fryses.

Pynt med andet frugt.

Hak noget chokolade og tilsæt flødeskummet, brug det som fyld og pynt.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse, ca 15 min.
  2. Smelt smørret
  3. Rør fløden og det smeltede smør i massen
  4. Bland mel og bagepulver og sigt det i massen
  5. Vend det forsigtig rundt i massen indtil det er blandet sammen
  6. Brug en bradepande i str 30 x 40 cm
  7. Foer bradepanden med bagepapir, smør papiret med flydende margarine
  8. Hæld dejen op i bradepanden og smør det ud

Marengs

  1. Pisk hviderne stive
  2. Tilsæt sukker og pisk i ca 5 min indtil sukkeret er helt opløst
  3. Fordel marengsen ovenpå bunden
  4. Drys med de grofthakkede mandler
  5. Bag kagen ved 150 grader i ca 30 min
  6. Flyt kagen over på en bagerist og lad den køle af

Fyld

  1. Vask jordbærrene og skær dem i skiver, gem et par stykker med det grønne på
  2. Pisk fløden stift

Montering

  1. Skær kagen over på midten
  2. Fyld flødeskum på den nederste bund
  3. Læg skiveskårede jordbær over hele bunden
  4. Læg den anden bund ovenpå
  5. Pynt den øverste bund med flødeskum, ikke hele bunden kun i midten og pynt den skiftevis med skiveskårne jordbær og hele jordbær
  6. Den er nu klar til servering
  7. Denne kage skal først pyntes lige inden servering

Relaterede opskrifter