Oprettet 10, June 2021
Mandelringe
Lækre sprøde mandelringe lavet af butterdej fyldt af remonce med hakkede mandler, penslet med rabarbersirup og pyntet med mandelflager



Historien bag opskriften
Jeg elsker bøger og efter at jeg er begyndt at bage rigtig meget og som oftest bager efter gamle kage opskrifter, går jeg næsten hver gang, jeg finder en genbrugsbutik ind og kigger efter gamle kage/bagebøger. Jeg har efterhånden en rigtig fin samling, både nogle jeg har fundet, men også nogle jeg har fået foræret. Ugens opskrift stammer fra en af de bøger, jeg har fundet i en genbrugsbutik, det er Aschehougs Store Bagebog, hvor der er over 500 opskrifter på madbrød, hvedebrød, formkager, småkager, konditorkager, lagkager og tærter, så det er bestemt en bog, jeg kommer til at bruge meget for at få inspiration til kager på bloggen.
Jeg vil indimellem tilføje lidt nyt, som jeg har gjort ved disse lækre mandelringe, her har jeg penslet dem med rabarbersirup i stedet for smeltet abrikosmarmelade. Jeg synes selv, at de smager super godt med det lille strejf af rabarber.
Mandelringe
- 02:30
- 8 personer
- Svær
Ingredienser
Rabarbersirup
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- Vaniljepulver efter smag
Butterdej
- 360 g mel
- 75 g smør
- 1,75 dl koldt vand
- 1 ½ spsk lys eddike
- 300 g smør
Fyld
- 1 dl mandler
- 1 æggehvide
- 3 spsk sukker
Pynt
- Mandelflager
Tips & Idéer
Køb færdig butterdej.
Pensl mandelringene med smeltet abrikosmarmelade eller smeltet chokolade.
Fremgangsmåde
Rabarbersirup
- Lav gerne siruppen dagen før
- Rengør rabarberne, skær bladene fra
- Skær rabarberne i mindre stykker
- Kom rabarberstykker og vand i en gryde
- Lad det koge op
- Skru ned for blusset og lad det småkoge i ca 10 min
- Sigt massen
- Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt vanilje og sukker, kog det igen i ca 10 min indtil det begynder at tykne
- Hæld det på en rengjort flaske og stil det til afkølning
Butterdej
- Alle ingredienser skal være kolde
- Hæld mel i en skål og smuldr 75 g smør i melet, tilsæt eddike og vand
- Ælt dejen sammen til en smidig dej, dog ikke for længe. Dejen må ikke være tør, så skal du tilføje mere vand
- Dejen er ikke ensartet, når den er færdig, det kommer, når den rulles ud. Pak den ind i film og stil den i køleskab i 15 min
- Bank det kolde smør smidigt på et meldrysset bord med en kagerulle, dæk smørret med mel, så kagerullen ikke hænger i. Fold smørret og bank igen, dette bliver du ved med, indtil smørret har en tilpas blød konsistens, den må ikke blive for blød, skal have samme konsistens som dejen. Smørklumpen skal være ca 15 x 15 cm
- Sørg for at der er godt med mel på bordet, det skal, der være under hele processen, så dejen ikke hænger i bordet
- Rul dejen ud så du har 4 flapper, der skal være en forhøjning i midten
- Læg smørret på forhøjningen på skrå
- Tryk smørret let ned i forhøjningen
- Pak smørret ind som en konvolut, sørg for at dejen er pakket stramt omkring smørret, så der ikke opstår luft omkring smørret
- Der skal være godt med mel på bordet under hver udruldning
- Rul dejen ud i en rektangel, ca 3 x bredden, fold ⅓ af dejen ind over dejen og dernæst den sidste ⅓ ind over, ligesom en bog. Husk at børste overskydende mel væk hver gang, så det ikke bliver en tør dej
- Stil dejen i køleskab i 15 min pakket ind i film
- Gentag udruldningen igen på samme måde som før og sæt dejen i køleskab i 15 min.
- Gentag processen 3 gange og sæt nu dejen i køleskab i 30 min.
- Dejen er klar til udruldning til dine mandelringe
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft
Fyld
- Kog noget vand og hæld over mandlerne og lad det stå i 5 min
- Hæld vandet fra og smut mandlerne, har du svært ved at få skindet af, så gentag processen
- Findel mandlerne i en minihakker
- Bland de malede mandler med sukker og æggehvide
Montering
- Del butterdejen i 2 og sæt den ene halvdel i køleskabet
- Rul butterdejen ud i en rektangel på 40 cm x 25 cm
- Smør halvdelen af mandelmassen på butterdejen
- Fold butterdejen sammen på langs
- Skær 4 strimler i en bredde på ca 3 cm og længde på 40 cm
- Sno strimlen og rul dem sammen til en oval/rund ring
- Læg dem bageplade beklædt med bagepapir
- Rul den anden halvdel butterdej ud på samme måde som den første
- Sænk varmen på ovnen til 200 grader
- Bag mandelringene i ovnen i ca 15 min
- Lad dem køle lidt af
- Pensl mandelringene med rabarbersirup og strø mandelflager på