Oprettet 6, August 2020

Lækre sprøde Mandelgifler

Gifler med marcipanfyld, pyntet med sprøde mandelflager.

mandelgifler-opskrift-kage-kageblog-blog-kager-skalvibage-700x1000-v3 mandelgifler-opskrift-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v1 mandelgifler-opskrift-kage-kageblog-kager-blog-kage-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Jeg har i tidens løb fået samlet mange opskrifter på brød og kager, ved egentlig ikke hvorfor, da jeg ikke tidligere har bagt så, meget som jeg gør nu. Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, for nu får jeg brugt rigtig mange af opskrifterne til min blog. Jeg fandt forleden en kasse mere med opskrifter og her fandt jeg denne opskrift på mandelgifler, som jeg fik lyst til at bage.

Giflen er et fint stykke bagværk som bagerne i Wien har fremstillet lige siden østrigerne vandt en sejr over tyrkerne i 1683.

En giffel kan også være et slags rundstykke bare uden marcipan, det kan også være en kage, som er lavet, som en spiral med et lag af kanel og sukker også kaldet en kanelgiffel, I kender garanteret Pågen kanelgifler. Dem har min mand og jeg spist mange af, når vi har været ude at sejle.

Lækre sprøde Mandelgifler

  • 01:30
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Gifler

  • 50 g gær
  • 2 dl kold mælk
  • 100 g smeltet afsvalet smør/margarine
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 500 g mel

Fyld

  • 100 g rå revet marcipan

Pensling

  • 1 æg

Pynt

  • Mandelflager

Tips & Idéer

Du kan fryse dejen rå, tag den op lad den tø op ved stuetemperatur og bag den.

Du kan erstatte marcipan med en remonce af kanel, sukker, brunt farin og smør.

Pynt dem evt med chokolade glasur.

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren ud i skålen
  2. Opløs den i ½ dl af mælken
  3. Tilsæt resten af mælken sammen med det smeltede afsvalede smør, sukker og æg
  4. Rør til det hele er blandet godt
  5. Rør det meste af melet i dejen til den er glat og let. Den skal slippe skålen
  6. Tag dejen ud på et melet bord
  7. Ælt resten af melet i
  8. Del dejen i 3 dele
  9. Rul hver del ud til en rund plade ca 27 cm i diameter
  10. Del hver plade i 8 lige store dele
  11. Riv marcipanen groft og fordel den på hvert stykke
  12. Rul sammen til gifler fra den brede side
  13. Læg dem med snippen nedad på en bageplade med bagepapir
  14. Lad gifler hæve i ca 30 min
  15. Pensl med sammenpisket æg og drys med mandelflager
  16. Bag giflerne i 200 grader (varmluft) i ca 10-12 min
  17. Smager bedst når de serveres lune

Relaterede opskrifter