Oprettet 7, January 2021
Lækre og snaskede Kanelsnurrer
Klassiske, lækre og snaskede kanelsnurrer fyldt med remonce med kanel
Historien bag opskriften
Jeg håber, at du og din familie er kommet godt ind i det nye år. Nogle af jer er måske igen ramt af, at I skal arbejde hjemmefra og skolerne er igen lukkede, så børnene er måske også hjemme, så nu er der igen masser af tid til at gå i køkkenet og bage sammen med børnene.
I denne uge får du opskriften på de lækre snaskede kanelsnurrer fyldt med masser af kanel/sukker remonce. De tager lidt lang tid at lave og de er lidt sværere at lave, her tænker jeg på rulningen af dej strimlerne, jeg synes ikke, at det var så nemt, men da jeg skulle spise dem, glemte jeg besværet, de er vildt lækre og jeg spiste dem lune. Jeg kan allerede her afsløre, at det er en kage, man nemt kan blive afhængig af.
I opskriften er der et link til en video over, hvordan du laver kanelsnurrerne, den kan jeg varmt anbefale, jeg brugte den, da jeg skulle bage dem.
Lækre og snaskede Kanelsnurrer
- 03:30
- 6 personer
- Middel
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 500 g mel ca.
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 spsk sukker
- 100 g koldt smør
Remonce
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 20 g stødt kanel
Pynt
- 1 sammenpisket æg
Tips & Idéer
Du kan tilføje vanilje til dejen.
Erstat lidt af hvedemelet med grahamsmel.
Du kan drysse med perlesukker på toppen.
Fremgangsmåde
Dej
- Hæld mælken i en skål og tilsæt gæren og rør det godt sammen
- Tilsæt æg, mel, sukker, sukker salt og kardemomme
- Ælt dejen til den er glat, blank og til den slipper skålen (ca 7-8 min)
- Skær smørret i små terninger og kom dem i dejen
- Ælt dejen godt sammen. (ca 7-8 min)
- Stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1 ½ time med et klæde over
- Slå dejen ned, pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskab i 1 time
Remonce
- Rør smør, sukker og kanel sammen til en blød masse
Kanelsnurrer
- Vend dejen ud på et meldrysset bord
- Rul den ud i en rektangel
- Smør remoncen ud over dejen, så det bliver jævnt fordelt
- Fold ⅓ af dejen ind mod midten og fold den ⅔ ind over den første, nu har du 3 lag
- Rul dejen ud til ca 30 x 15 cm
- Skær dejen ud i 6 strimler, der måler 30 cm i længden og 2,5 cm i bredden.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat fra hver ende. Tryk ikke for hårdt, ellers trykker du remoncen ud
- Se evt denne video https://www.youtube.com/watch?v=O3kXHYyZaqQ
- Tag den snoede strimmel op med den ene hånd og sno 2 gange om din anden hånds pege og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de 2 snoninger og hæft snippen ind i kanelsnurren
- Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir med snoningerne opad
- Lad kanelsnurrerne hæve lunt til dobbelt størrelse
- Pensl kanelsnurrerne med sammenpisket æg
- Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca 12-14 min til de er pænt gyldne
- Afkøl kanelsnurrerne på en bagerist