Oprettet 21, October 2021

Mandelkage med råsyltede brombær

Lækker mandelkage med fyld af finthakkede mandler serveret med en cremefraiche rørt med vanilje og råsyltede brombær

mandelkage-kageblog-bage-kager-skalvibage700x1000-v3 mandelkage-kageblog-bage-kager-skalvibage700x1000-v2 mandelkage-blog-bage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

For en del år siden var Lars og jeg på weekendopholdet i det nordjyske, vi checkede ind lørdag eftermiddag lige til kaffetid. Vi fik her serveret denne skønne mandelkage serveret med cremefraiche, der var rørt med råsyltede blåbær.

Jeg har som bekendt altid været god til at samle opskrifter på kager, når jeg har fået dem serveret. De har så bare ligget i min kasse med opskrifter, den kasse som jeg efterhånden har fyldt med sjove, gamle opskrifter og som jeg nu får brug for, når jeg skal bage kager til bloggen.

Det er ingen undtagelse med denne kage, jeg var så heldig at få opskriften af kokken på stedet og det er først nu, at jeg har prøvet at bage kagen. Du kan selvfølgelig servere denne kage med andet tilbehør, end det jeg har foreslået.

Mandelkage med råsyltede brombær

  • 01:30
  • 8 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 125 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 3 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 125 g smuttede finthakkede mandler
  • 1 dl piskefløde
  • 3 æggehvider

Tilbehør

  • 3 dl cremefraiche
  • 2 tsk vaniljesukker

Råsyltede brombær

  • 100 g brombær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanilje

Tips & Idéer

Server syltede pærer til kagen i stedet for råsyltede brombær.

Server softice til kagen.

Fremgangsmåde

Dej

  1. Skær smørret i mindre stykker
  2. Bland mel og sukker
  3. Smuldr smørret i melblandingen til det bliver en grynet masse
  4. Saml dejen hurtigt med 1 æggeblomme. Dejen kan sagtens laves i en køkkenmaskine, dog skal dejen kun lige samles med æggeblommen
  5. Pak dejen ind i film og sæt det i køleskabet i ½ time
  6. Rul dejen ud og beklæd en tærteform eller springform ( 22 cm i diameter) med dejen. Ved en springform skal dejen gå ca 2 cm op ad kanten

Fyld

  1. Kog vand og hæld det over mandlerne
  2. Smut mandlerne
  3. Findel mandlerne i en minihakker
  4. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps
  5. Tilsæt mandler og piskefløde
  6. Pisk hviderne stive
  7. Vend forsigtigt hviderne i mandelmassen
  8. Hæld fyldet over dejen
  9. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca 40 min, til kagen er gylden
  10. Lad kagen afkøle inden den tages ud af formen

Råsyltede Brombær

  1. Bland brombær med sukker og vanilje
  2. Lad det stå og trække i ½ time

Creme fraiche

  1. Rør cremefraiche med vaniljesukker
  2. Tilsæt de råsyltede brombær og vend det forsigtigt sammen
  3. Server det til kagen

Relaterede opskrifter