Oprettet 17, February 2024
Mandelkage med orangefyld
Lækker, luftig kage med malede mandler, orangemarmelade i midten, bagt i en randform og pyntet med reven økologisk appelsinskal.
Historien bag opskriften
Tænk sig at vi allerede er nået ind i februar måned, hold da op hvor tiden går stærkt. Jeg ved ikke med dig, men jeg har haft svært ved at komme i gang igen med at bage, det er virkelig mærkeligt, når man tænker på, hvor meget jeg elsker at bage.
Denne uges kage er en dejlig luftig mandelkage med malede mandler (mandelmel) i stedet for mel. Jeg synes, at den er meget lækker og luftig, og det bedste af det hele, så er der smurt orangemarmelade imellem kagen.
Denne kage er bagt i en randform, har du ikke en, kan du bage den i en lille bradepande.
Opskriften er fra en gammel kagebog, jeg har fundet i en genbrugsbutik for flere år siden, da vi var på sejltur til Ærø, jeg kan nemlig godt lide at gå i genbrugs butikker, jeg finder altid et eller andet spændende.
Mandelkage med orangefyld
- 01:20
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
- 125 g mandler
- 3 æg
- 150 g sukker
- 50 g rasp
- 100 g smør eller margarine
- 2 tsk bagepulver
- rasp til formen
Fyld
- 1 ½ dl orangemarmelade
Pynt
- Reven skal af 1 økologisk appelsin
Tips & Idéer
Bag kagen i en lille bradepande.
Brug andre former for marmelade.
Fremgangsmåde
- Mal mandlerne
- Pisk æg og sukker til en luftig masse, ca 10 min
- Smelt smørret, det må ikke blive brunt
- Lad det afkøle
- Rør det sammen med æggeblandingen
- Bland de malede mandler, rasp og bagepulver godt sammen
- Rør det sammen med en dejskraber
- Smør randformen og drys rasp i og fordel det i hele formen
- Fyld halvdelen af dejen i formen
- Bag kagen ved 175 grader i 10-15 min
- Tag kagen ud, fordel orangemarmelade over den
- Fyld resten af dejen ovenpå
- Bag kagen færdig ved 175 grader i ca 20-25 min
- Tag kagen ud og lad den afkøle i ca 5-10 min
- Lemp kagen ud af randformen
- Afkøl kagen
- Pynt kagen med økologisk reven appelsin