Oprettet 8, July 2023

Mandel-medaljer med glasur

Lækre sprøde mandel-medaljer lavet med enten smør eller margarine, pyntet med hakkede mandler og kakao glasur med rom.

mandel-medaljer-kager-opskrift-glasur-kage-bage-skalvibage700x1000-v2 mandel-medaljer-kager-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v1 mandel-medaljer-kager-opskrift-kageblog-bage-skalvibage700x1000-v3

Historien bag opskriften

Herhjemme kan vi godt lide ind imellem at få en småkage til kaffen og helst hjemmebag, desværre er jeg inde i en periode, hvor jeg ikke får bagt så meget. Jeg har lige som alle andre en travl hverdag og så skal lysten altså også lige være der, det har knebet en del på det sidste.

Jeg fik heldigvis bagt disse kager en dag og hvis kagerne gemmes i en kagedåse, kan de holde sig et godt stykke tid. Jeg valgte, at dyppe kagerne i smeltet mørk chokolade og de smager rigtig dejligt, så dejligt, at man kommer til at spise for mange af dem 😂

Opskriften er igen en fra AMO og det er en gammel opskrift, absolut en småkage, jeg kan anbefale.

Mandel-medaljer med glasur

  • 01:30
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 200 g smør eller margarine
  • 100 g sukker
  • ½ stang vaniljekorn
  • ½ sammenpisket æg
  • Gem resten af ægget
  • 125 g hakkede mandler

Kakao glasur

  • 250 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk rom essens
  • Ca ½ dl kogende vand

Tips & Idéer

Lav en karamelcreme og læg kagerne sammen 2 og 2.

Pynt evt kagerne med smeltet mørk chokolade i stedet for kakao glasur.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og sukker sammen
  2. Smuldr smør/margarine i melblandingen, indtil det bliver en grynet masse
  3. Tilsæt det sammenpiskede æg
  4. Saml dejen hurtigt, der må gerne bruges en foodprocessor eller en køkkenmaskine
  5. Pak dejen ind i film
  6. Stil det i køleskabet i ca 1 time
  7. Dejen rulles ud til ca ½ cm tykkelse
  8. Stik ud med en udstikker på ca 4,5 - 5 cm i diameter, der bliver ca 90 stk
  9. Pensl kagerne med det andet ½ sammenpiskede æg
  10. Dyp kagerne i de hakkede mandler
  11. Bag kagerne ved 180 grader i ca 8 min
  12. Lad kagerne afkøle

Kakao glasur

  1. Kog vandet
  2. Bland flormelis og kakao
  3. Kom det kogende vand i
  4. Tilsæt romessensen
  5. Konsistensen må ikke være for flydende eller for tykt
  6. Glaser bunden med kakao glasur

Relaterede opskrifter