Oprettet 28, January 2022

Barbro's mandel-kaffebrød

Lækre sprøde mandel - kaffebrød lavet af fransk butterdej med fyld af en mandelmasse og pyntet med perlesukker og snittede eller hakkede mandler.

barbros-mandel-kaffebroed-kage-kageblog-bage-skalvibage-700x1000-v3 barbros-mandel-kaffebroed-kage-kageblog-bage-kager-skalvibage-700x1000-v2 barbros-mandel-kaffebroed-kage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Som jeg tidligere har fortalt, har jeg fundet en hel masse gamle opskrifter fra Amo, de er så spændende at læse og nu har jeg afprøvet et par stykker af dem på bloggen, de passer så fint til mig. Der er mange af kagerne, som jeg ikke kender eller har hørt om.

En af mine kollegaer spurgte mig, da jeg begyndte på min blog, om jeg dog kunne finde nok gamle kageopskrifter og det må jeg sige, der findes rigtig mange gamle opskrifter både i gamle kagebøger, i folks gemmere og jeg har selv gemt mange igennem tidens løb, mange har jeg ikke engang bagt endnu.

Denne uges opskrift er på disse lækre mandel-kaffebrød med fyld af en mandelmasse, en absolut lækker lille kage til kaffen, du kan forny kagen ved at bruge noget andet fyld f.eks fyld lavet af marmelade,smør, sukker og lidt mel (fyld som til galettestænger). God bagelyst og god weekend.

Barbro's mandel-kaffebrød

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 300 g mel
  • 300 g koldt smør
  • 6 spsk koldt vand

Fyld

  • 150 g smuttede mandler
  • 150 g sukker
  • 2 upiskede æggehvider

Pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • Perlesukker
  • Snittede eller hakkede mandler

Tips & Idéer

Lav fyldet med hindbærmarmelade,smør,sukker og lidt mel.

Pynt med frysetørrede hindbær eller andet frysetørret bær.

Fremgangsmåde

Dej

  1. Del smørret i mindre stykker
  2. Smuldr det i dejen til det bliver en grynet masse
  3. Tilsæt det kolde vand
  4. Saml dejen hurtigt
  5. Pak dejen ind i film
  6. Sæt dejen i køleskab i ca ½ time, dejen skal være kold, så er den nemmere at arbejde med
  7. Rul dejen ud til en bredde på ca 12 cm og en længde på ca 50 cm
  8. Fordel mandelmassen i midten
  9. Dejen foldes sammen i 3 dele på den lange led, så mandelmassen pakkes ind
  10. Vend dejen om
  11. Bredden er på ca 4 cm og længde på 50 cm
  12. Skær dejen ud i trekanter med en skarp kniv
  13. Der bliver ca 30-36 stk måske mindre, det bestemmer du selv
  14. Pensl kagerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og mandler
  15. Bag kagerne ved 200 grader i ca 10 min

Fyld

  1. Mal de smuttede mandler i en minihakker
  2. Tilsæt sukker og æggehvider
  3. Rør det hele sammen til en grødagtig masse

Relaterede opskrifter