Oprettet 22, April 2022
Kokossandkage med lime
Lækker sandkage med kokosmel i, pyntet med limeglasur og drysset medister kokosmel.
Historien bag opskriften
Denne kokossandkage stammer fra Frøken Jensens kogebog, det er en lækker, luftig kage og den smager dejligt med kokosmel i, den får lige en frisk smag, når der er limeskal i og når den er pyntet med en limeglasur. Jeg valgte, at bruge en af mine nye silicone forme, som Lars har købt til mig, jeg synes nemlig, at det er helt sjov at bruge andre forme end de traditionelle, men du kan sagtens bruge en 1 ½ l form eller en springform i stedet.
Det er en kage, som sagtens kan stå pakket ind i nogle dage, så du kan med fordel lave den et par dage før, du skal bruge den.
Kokossandkage med lime
- 01:30
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 140 g mel
- 1 ½ tsk bagepulver
- 185 g sukker
- 185 g blødt smør
- Fintreven skal af ⅓ lime
- 3 æg (køkkentemperatur)
- 130 g kokosmel
- ¾ dl mælk
Pynt
- 100 g flormelis
- Limesaft af 1 lime
- Fintreven limeskal
- Lidt kogende vand
Drys
- 3 spsk kokosmel
Tips & Idéer
Brug appelsin i stedet for lime, lav en appelsinglasur.
Brug andre sjove forme i stedet for en sandkageform.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Smør formen 1 ½ sandkageform med smør og drys med mel
- Tænd ovnen på 175 grader
- Bland mel og bagepulver sammen
- Pisk sukker og det bløde smør sammen, det skal piskes længe ca 10 min, indtil det er blødt og cremet
- Tilsæt den fintreven limeskal
- Pisk æggene i et ad gangen og pisk længe imellem hvert æg
- Bland halvdelen af melet og al kokosmelet i
- Vend det sammen
- Rør mælken i
- Rør resten af melet i
- Hæld dejen op i formen
- Sæt kagen på en bagerist nederst i ovnen
- Bag kagen ved 175 grader i ca 1 time, stik en strikkepind i midten af kagen og se om den er bagt
- Lad kagen køle af i formen
Pynt
- Bland limesaft og fintreven limeskal og lad det stå i 5 min
- Si saften
- Bland saften i flormelis
- Tilsæt kogende vand, så det har den rette konsistens
- Pynt kagen med glasuren
Drys
- Rist kokosmelet lysebrunt på en tør pande
- Drys kokosmelet over kagen